In maart 2023 was Tesla het bestverkochte automerk in Nederland, dankzij de populariteit van de nieuwe Model Y. Dit meldt BOVAG en RAI Vereniging, de brancheverenigingen voor de auto-industrie in ons land. In totaal werden er vorige maand 3.160 Tesla's verkocht, waarvan 2.362 Model Y's. Dit zorgde ervoor dat Tesla de nummer één positie inneemt, gevolgd door Volkswagen, Kia, Volvo en Peugeot.

De totale autoverkopen in maart waren ruim 50 procent hoger dan een jaar eerder, omdat de logistieke problemen die de autosector teisterden grotendeels zijn opgelost. Er werden in maart 37.452 auto's op kenteken gezet, ten opzichte van 24.781 een jaar eerder.

Tesla voerde onlangs wereldwijd prijsverlagingen door vanwege de toegenomen concurrentie van andere autofabrikanten. Dit is één van de maatregelen die het bedrijf van Elon Musk neemt om de positie van Tesla op de automarkt te behouden.

Maandag maakte Tesla ook bekend dat het in het eerste kwartaal van dit jaar wereldwijd een recordaantal auto's heeft afgeleverd: 422.875 exemplaren. Dit was 4 procent meer dan het voorgaande kwartaal en 36 procent meer dan een jaar eerder. Vorig jaar kampten bedrijven nog met productiebeperkingen vanwege coronalockdowns.