Rijswijk. BMW M GmbH introduceert een volledig elektrisch performance model als nieuwe topversie van de BMW 7 Serie. De BMW i7 M70 xDrive is het krachtigste volledig elektrische model van de hele BMW Group. Elektromotoren op de voor- en achteras, samen goed voor een systeemvermogen van 485 kW (660 pk)*, en een M specifiek onderstel zorgen ervoor dat de nieuwe BMW i7 M70 xDrive een perfecte combinatie biedt van elektrisch rijden en prestaties. De rijbeleving is ongeëvenaard voor het luxe segment. Het nieuwe topmodel accelereert van 0 naar 100 km/h in 3,7 seconden en is daarmee het snelste volledig elektrische BMW model. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/h.

De BMW i7 M70 xDrive is een mijlpaal voor BMW M GmbH op gebied van elektrisch rijden. De luxe sedan is al het derde performance model met volledig elektrische aandrijving. De
BMW i7 M70 xDrive maakt zijn debut op het internationale autoshow Auto Shanghai (18 tot 27 april 2023) in China. De wereldwijde marktintroductie vindt plaats in de tweede helft van 2023.

De krachtigste BMW elektromotor.
De vijfde generatie BMW eDrive technologie van de BMW i7 wordt constant verder verbeterd voor betere prestaties en meer efficiëntie. De nieuwe BMW i7 M70 xDrive is voorzien van geïntegreerde aandrijfunits op de voor- en achteras. Daarbij zijn de elektromotor, aansturingselektronica en transmissie zeer compact gecombineerd in één behuizing.

Het M specifieke ontwerp van de synchroonmotoren van de BMW i7 M70 xDrive zorgt voor een ongeëvenaarde vermogensdichtheid – zeker bij de motor op de achteras. Met 2,41 kWh per kilogram is het op dit moment de meest krachtige BMW elektromotor.

Deze nieuwe recordprestatie is te danken aan een gepatenteerde innovatie van BMW Group. In de elektromotor worden zes bekrachtigingsspoelen in de stator toegepast, in plaats van drie zoals gebruikelijk.

Daardoor kan de elektromotor met een compact ontwerp toch een extreem hoog vermogen bereiken en dat continu afgeven met hoge toerentallen. Dit is een duidelijk betere oplossing dan een achteras met twee conventionele elektromotoren. Dat geldt zowel voor de vermogensdichtheid als voor de efficiëntie.

Maximaal vermogen met M Sport Boost en M Launch Control.
De elektromotor op de achteras levert een maximaal vermogen van 360 kW (489 pk). In nauwkeurige samenwerking met de 190 kW (258 pk) sterke elektromotor op de vooras ontstaat volledig elektrische vierwielaandrijving. In Sport Mode bedraagt het systeemkoppel 1.015 Nm en zelfs 1.100 Nm met M Launch Control en de M Sport Boost functie ingeschakeld. Op deze manier beschikt de BMW i7 M70 xDrive over een ongekende trekkracht.

Bij M Launch Control wordt de aansturing van het koppel en de tractiecontrole geregeld door de aansturingsunit van de elektromotor. Die controleert het vermogen van de elektromotoren zeer nauwkeurig om zonder gripverlies fascinerende prestaties te leveren.

Met de linker paddle aan het stuurwiel is de M Sport Boost functie in te schakelen. Een M Performance weergave op het instrumentenpaneel bevestigt de activatie. De acceleratie gaat dan gepaard met een authentiek en emotioneel krachtig M Performance geluid, als onderdeel van de BMW IconicSounds Electric die samen met componist Hans Zimmer zijn ontwikkeld.

Voor lange reizen: de nieuwe MAX RANGE functie.
Ook de extreem dynamische nieuwe BMW i7 M70 xDrive is geschikt voor lange afstanden. Met een bruikbare capaciteit van 101,7 kWh is de hoogvoltage-accu goed voor een actieradius van 588 tot 560 km (WLTP). In de MAX RANGE functie neemt de actieradius met zo’n 15 tot 25 procent toe door het vermogen en de topsnelheid te beperken en de werking van sommige comfortfuncties te verminderen.

De geavanceerde oplaadsoftware van de Combined Charging Unit zorgt standaard voor het snel en efficiënt opladen van de hoogvoltage-accu. Dat gaat met tot 22 kW voor wisselstroom en tot 195 kW voor gelijkstroom (snelladen). Daardoor is het mogelijk om bij een snellaadstation in 10 minuten tot 170 km actieradius (WLTP) bij te laden.

M specifieke ondersteltechnologie voor optimale dynamiek en comfort.
De M specifieke aansturing van de elektrische vierwielaandrijving, de besturing, de schokdempers en de systemen voor rijdynamiek zorgt voor typerende M rijdynamiek en wendbaarheid. Tegelijk is een hoge mate van comfort op lange afstanden gewaarborgd.

De ondersteltechnologie van de nieuwe BMW i7 M70 xDrive omvat M specifieke adaptieve luchtvering op voor- en achteras. Automatische niveauregeling en elektronisch aangestuurde schokdempers zijn met M specifieke hydrauliek geoptimaliseerd.

Integral Active Steering en het Executive Drive Pro onderstelpakket met Active Roll Stabilisation en Active Roll Comfort behoren eveneens tot de standaarduitrusting. De uitrusting omvat ook een M Sportremsysteem en 21-inch lichtmetalen M wielen.

Individualiteit die superieure prestaties uitstraalt.
Het exterieurdesign van de nieuwe BMW i7 M70 xDrive onderscheidt zich van andere modellen uit de BMW 7 Serie met exclusieve designelementen en typerende M designkenmerken. De individuele uitstraling benadrukt de dynamische prestaties en maakt zijn kracht al bij de eerste blik duidelijk.

Het design van de voorzijde is een nieuwe visuele interpretatie van de dubbele ronde koplampen en de BMW nierengrille. Contourverlichting van de grille geeft de voorzijde en nog prominentere uitstraling. Bij het M Performance Pack is die verlichting voor het eerst gecombineerd met een omlijsting van de nierengrille in hoogglans zwart. Ook het zijaanzicht en de achterzijde van de nieuwe BMW i7 M70 xDrive hebben kenmerkende M designdetails. Dat zijn onder meer M buitenspiegels met karakteristieke dubbele voet, de opvallende M dorpelverbreders en de modelspecifieke achterbumper met diffusorinzet. Al deze elementen benadrukken het prestatiegerichte karakter van dit nieuwe topmodel.

Nieuwe two-tone carrosseriekleur, Frozen carrosseriekleuren op basis van biomassa.
De nieuwe BMW i7 M70 xDrive is leverbaar met een breed aanbod carrosseriekleuren. Er is keuze uit meer dan 100 BMW Individual carrosseriekleuren. BMW Individual Two-Tone carrosseriekleuren zijn nu ook te combineren met BMW Individual carrosseriekleuren voor een bijzonder extravagante uitstraling. Bijvoorbeeld met BMW Individual Liquid Copper metallic voor de onderste helft van de carrosserie en Sapphirschwarz metallic voor het bovenste deel.

De Frozen carrosseriekleuren voor de nieuwe BMW i7 M70 xDrive worden geproduceerd met een innovatief proces dat is gebaseerd op biomassa in plaats van petroleum. Bij dit proces blijft de samenstelling van het product hetzelfde, maar worden de grondstoffen gewonnen uit duurzame bronnen.

Innovatieve uitrustingen voor luxueus reiscomfort.
De BMW i7 M70 xDrive heeft een progressief luxueus karakter en biedt alle comfort op lange afstanden. Highlights zijn onder meer de BMW Interaction Bar in de cockpit en de Executive Lounge met geoptimaliseerde ligfunctie achterin. Het unieke BMW Theatre Screen en het Bowers & Wilkins Surround Sound System creëren achterin een exclusieve privébioscoop op wielen. De hoge mate van comfort en veiligheid is ook te danken aan geavanceerde systemen voor geautomatiseerd rijden en parkeren. Zo zijn de Parking Assistant en Manoeuvring Assistant nu ook te bedienen via de My BMW App. De optionele automatisch te openen en te sluiten portieren zijn eveneens te bedienen via de My BMW App. Na het instappen sluit de deur automatisch bij het intrappen van het rempedaal, of door op een van de andere manieren het portier te sluiten.

Sportieve flair en maximale individualisering in het interieur.

M specifieke uitrustingen in het interieur benadrukken de sportieve flair van de nieuwe BMW i7 M70 xDrive. De standaarduitrusting omvat verlichte M instaplijsten, M Merino lederen bekleding in Schwarz/Atlasgrau, een met leder bekleed M Sportstuurwiel, M specifieke weergaven op het BMW Curved Display en een M voetsteun voor de bestuurder.

Optioneel leverbaar zijn onder meer het BMW Individual Interieur en het BMW Individual Interieur met exclusieve omvang (Gran Lusso), leverbaar in negen kleurvarianten. De BMW Individual leder Merino/wol-kasjmir combinatie met exclusieve omvang is ook leverbaar in Schwarz/Dunkel Grau.

Geavanceerd BMW iDrive met ‘QuickSelect’.
De nieuwe BMW i7 M70 xDrive is een van de eerste modellen van het merk met de nieuwste generatie BMW iDrive met ‘QuickSelect’ en BMW Operation System 8.5. Dit geavanceerde weergave- en bedieningssysteem heeft een nieuw ontworpen beginscherm en ‘QuickSelect’ toegang met een verbeterde menustructuur die lijkt op die van reguliere elektronische apparaten. BMW iDrive met ‘QuickSelect’ wordt gecombineerd met het BMW Curved Display en de BMW Intelligent Personal Assistant.

Het nieuwe beginscherm toont altijd de kaart van het navigatiesysteem, of andere weergaves als die individueel zijn ingesteld. Aan de bestuurderskant van het display zijn op dezelfde hoogte verticaal geplaatste functie-iconen geplaatst, die de bestuurder met een veegbeweging kan selecteren. Bijbehorende functies zijn met ‘QuickSelect’ direct op te roepen, zonder te moeten wisselen naar een submenu.

Het op cloud-gegevens gebaseerde navigatiesysteem BMW Maps biedt niet alleen een Augmented View weergave op het informatiedisplay achter het stuurwiel, maar ook verbeterde functies voor een nog nauwkeuriger navigatie. De navigatie houdt bovendien nog beter rekening met laadstations. Daarnaast werken ook de services en apps die al bekend zijn van de nieuwe BMW 7 Serie op het BMW Operating System 8.5.