Porsche heeft zijn succesvolle luxe-SUV op alle fronten doorontwikkeld. De vernieuwde Cayenne debuteert met een sterk gedigitaliseerd display- en bedieningsconcept, nieuwe chassistechnologie en innovatieve technologische features. Daarmee is het een van de meest uitgebreide productupgrades in de historie van Porsche. Zo zorgen HD matrix led-koplampen voor verlichting die is afgestemd op elke rijsituatie, filtert een luchtkwaliteitssysteem verontreinigende lucht in het interieur en krijgt de voorpassagier zijn eigen infotainmentscherm. Met zijn aangescherpte design en krachtigere motoren is en blijft de Cayenne wat hij altijd al was: de ultieme sportwagen binnen het SUV-segment.

 

Porsche Driver Experience

Porsche integreert een fundamenteel herzien display- en bedieningsconcept in de vernieuwde Cayenne. De nieuwe Porsche Driver Experience, voor het eerst gebruikt in de elektrische Porsche Taycan, is sterk op de bestuurder gericht en optimaliseert de bediening. Functies die de bestuurder vaak gebruikt, bevinden zich direct op of naast het stuur. De keuzestengel links achter het stuur heeft nu extra functies voor het bedienen van de assistentiesystemen. De bedieningshendel voor de automatische versnellingsbak bevindt zich nu op het dashboard. Hierdoor ontstaat op de middenconsole ruimte voor een groot bedieningspaneel voor de klimaatcontrole. 

Een andere noviteit is de nieuw ontworpen cockpit van de Cayenne, een volledig digitaal 12,6 inch instrumentenpaneel met een gebogen ontwerp en variabele weergaveopties. Het optionele head-up display is geoptimaliseerd en vult het instrumentarium aan. Het standaard 12,3 inch centrale scherm van het Porsche Communication Management (PCM) is harmonieus geïntegreerd in het nieuwe dashboard en biedt toegang tot alle relevante voertuigfuncties. Apps als Spotify® en Apple Music® verbreden de connectiviteit in de vernieuwde Cayenne. Het 10,9 inch grote, geïntegreerde bijrijdersscherm dat optioneel leverbaar is, is ook nieuw in de Porsche Cayenne. De voorpassagier kan het extra touchscreen net als in de Taycan gebruiken om het de bestuurder gemakkelijker te maken, bijvoorbeeld door het navigatiesysteem te bedienen of een mediadienst te selecteren. Een speciaal folie zorgt ervoor dat het scherm vanaf de bestuurdersstoel niet zichtbaar is. Hierdoor is bijvoorbeeld video-inhoud te streamen op het passagiersscherm, ook tijdens het rijden.