De Toyota FT-3e is gebaseerd op de nieuwste generatie van de veelzijdige architectuur voor batterij-elektrische auto’s (BEV’s). Op basis daarvan kan Toyota een grote verscheidenheid aan producten ontwikkelen, waaronder luxe sedans en prestatiegerichte sportauto’s zoals de FT-Se.

Grotere efficiëntie en optimaal gebruik van grondstoffen

Toyota heeft de BEV’s van de nieuwe generatie ontworpen met het oog op het laagst mogelijke gewicht en optimale aerodynamica. Dat zorgt voor een grotere efficiëntie en actieradius, terwijl Toyota tegelijk de focus legt op efficiënt gebruik van grondstoffen.

Overdracht van data en energie

De FT-3e is een conceptauto waarin Toyota een breed scala aan toekomstige technologieën toepast. Dat gaat verder dan koolstofneutrale mobiliteit, want de FT-3e integreert in de samenleving als overdrachtsmedium voor data en energie – van de auto naar de omgeving en omgekeerd.

Styling en esthetiek

De carrosserie van de FT-3e heeft een indrukwekkend design dat geavanceerde styling met fraaie esthetiek combineert. Daarbij hebben de ontwerpers van Toyota de lijnen en oppervlakken van de carrosserie zo eenvoudig mogelijk gehouden.

Displays

Digitale displays strekken zich uit van de onderkant van de carrosserie tot aan het bovenste deel van de portieren. De schermen geven allerlei informatie weer wanneer de bestuurder de auto nadert: onder meer de batterijlading en de temperatuur en luchtkwaliteit in het interieur.

Afmetingen FT-3e

Lengte x breedte x hoogte (mm): 4.860 x 1.955 x 1.595
Wielbasis (mm): 3.000
Aantal zitplaatsen: 5

Ter vergelijking: de FT-3e is 17 cm langer, 14,5 cm breder en 5,5 cm lager dan de Toyota bZ4X.