• Toyota betreedt het segment van de grote HDV bedrijfswagens in Europa
  • Volledig elektrische, emissievrije aandrijflijn zonder compromissen
  • Laadcapaciteit tot 17 m3, laadvermogen tot 1.500 kg en tot 2.400 kg aanhangergewicht
  • Diverse afmetingen en carrosserievarianten
  • PROACE MAX completeert het assortiment bedrijfswagens van Toyota Professional
  • Tot 10 jaar garantie, ook op de batterij

De geheel nieuwe, grote Toyota PROACE MAX combineert elektrische kracht, een hoog laad- en trekvermogen en toonaangevende laadruimte. De nieuwe HDV-serie completeert het PROACE-bedrijfswagengamma en biedt ondernemers turn-key oplossingen voor emissielose mobiliteit.

De nieuwe Toyota Proace Max versterkt het totale bedrijfswagenprogramma van Toyota. Naast de compacte Proace City modellen (CDV), de middelgrote Proace Worker (MDV) is er nu ook een complete grote serie Proace Max modellen (HDV). Samen met de Hilux en Land Cruiser Van biedt Toyota hiermee aanbod in elk segment van bedrijfswagens.

Vlot en comfortabel

De nieuwe batterij-elektrische aandrijflijn geeft de Proace Max een vlot en comfortabel karakter en maakt het vervoer van grote en zware ladingen mogelijk. De volledig elektrische Proace Max is er in diverse varianten die geschikt zijn voor elke taak, zonder in te boeten aan functionaliteit of betrouwbaarheid.

Robuust design

De Proace Max heeft een robuust design. Zijn unieke voorzijde is voorzien van een stijlvol bovenelement, dat niet alleen past bij de carrosseriekleur, maar ook doorloopt rond de matzwarte grille en overloopt in de voorbumper. De LED-koplampen en de mistlampen die ook als bochtverlichting dienen, completeren het stoere, brutale front.  

Zes maten en verschillende carrosserievarianten

De Proace Max is er als gesloten bestelwagen in zes maten. Er zijn twee wielbases (3.450 mm en 4.035 mm), drie lengtevarianten (5.413 mm, 5.998 mm en 6.363 mm) en drie hoogtevarianten (2.254 mm, 2.524 mm en 2.764 mm). Het laadvolume loopt van 10 tot 17 m³ – de laatste is groot genoeg voor vijf europallets. Optioneel komen ook versies met Dubbele Cabine beschikbaar.

Behalve als gesloten bestelwagen komt de Proace Max ook beschikbaar als pick-up met vaste of kippende openlaadbak. Met zowel enkele als dubbele cabine. Ideaal voor gemeentewerken, hoveniers en aannemers die emissieloos hun werk gaan doen. Hiernaast komen zowel chassis-cabine als platform-cabine varianten beschikbaar die de basis zijn voor maatwerkoplossingen zoals bakopbouw. Turn-key oplossingen voor ondernemers met de service en kwaliteit van Toyota.

Trekgewicht tot 2.400 kg

Het maximaal toegestane gewicht van de Proace Max varieert van 3.300 tot 4.250 kg voor de elektrische Proace Max, afhankelijk van de configuratie. Het laadvermogen bedraagt maximaal 1.500kg. Een geremde aanhangwagen mag maximaal zelfs 2.400kg wegen. 

Grote 110 kWh batterij voor grootste prestaties

De elektrische motor van de Proace Max heeft een vermogen van 200 kW (270 pk) en een koppel van 410 Nm. Dat zorgt voor het voor elektrisch rijden kenmerkende soepele, comfortabele rijgedrag, terwijl ook de elektrische Proace Max berekend is op de zwaarste klussen. Door zijn grote 110kWh tractiebatterij heeft de Proace Max een   actieradius van maximaal 420 km (WTLP). Via drie rijmodi – Eco, Normal en Power – kan de bestuurder de acceleratie en topsnelheid aanpassen voor de juiste balans van prestaties en bereik. Hierbij wordt energie teruggewonnen tijdens afremmen en uitrollen.

Toyota Oplaadservice

Als een snellader met een vermogen tot 150 kW wordt gebruikt, is opladen van de 110 kWh batterij tot 80% van de capaciteit mogelijk in slechts 55 minuten. Zo wordt de tijd dat de Proace Max stilstaat tot een minimum beperkt. De auto is ook voorzien van een ingebouwde AC-lader (wisselstroom) van 22 kW, voor gemakkelijk thuis of op het werk opladen. Toyota Oplaadservice staat ondernemers bij met diverse laadoplossingen bij berijders thuis, op de zaak en onderweg.

Tot 10 jaar garantie

Toyota levert ook de Proace Max modellen met een uitgebreide garantie tot 10 jaar. Ook op de EV-tractiebatterij.