De CUPRA Born bracht electrifying performance made for carlovers naar de compacte middenklasse. Nu krijgt de bereikbaarheid van de Born een extra boost: de strak gelijnde, ruime, praktische én compleet uitgeruste sportieveling is er in de nieuwe basisuitvoering vanaf € 39.990*. Omdat hij in aanmerking komt voor de SEPP-subsidie** van € 2.950 is hij al te rijden vanaf € 37.040*. Ook nieuw in het gamma: de Born Edition, die voor een aantrekkelijke meerprijs van € 2.000 heel veel extra luxe en hightech biedt.

De eerste nieuwe uitvoering in de reeks gaat door het leven als CUPRA Born Impulse. Met zijn 150 kW/204 pk sterke elektromotor geeft hij het begrip ‘electrifying performance’ inhoud. Zo neemt de acceleratie van 0-100 km/h slechts 7,3 seconden in beslag. Ook met zijn sportonderstel is hij klaar voor carlovers. Het 58 kWh accupakket is goed voor een actieradius van 427 kilometer***. Bij een 120 kW-snellader duurt het van 5-80% laden van de accu slechts 35 minuten. Acht minuten laden volstaat om energie op te doen voor 100 kilometer extra rijplezier.

Performance met matching luxe 

In de nieuwe Impulse-uitvoering gaat de dynamiek samen met een complete standaarduitrusting. Dan gaat het om te beginnen over sportieve elementen als 18 inch lichtmetalen velgen (Cyclone Grey) en kuipstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen. In de kenmerkende ‘sharknose’ valt Full LED-verlichting in signature-vorm op. Ook luxe krijgt de ruimte: de achterste ruiten zijn donker getint, het stuur is verwarmd en parkeersensoren voor en achter maken parkeren makkelijk. De blikvanger in het interieur is het multimediasysteem met het grote (30,4 cm) touchscreen en (online) smartphone-functies, Apple CarPlay en Android Auto.

Met een vanafprijs van € 39.990* is de CUPRA Born nu nog bereikbaarder, al helemaal omdat hij ook in aanmerking komt voor de SEPP-subsidie** van € 2.950. Daardoor is hij al te rijden vanaf € 37.040*.

Nieuwe Born Edition

De Born Edition is de tweede nieuwkomer in het gamma. Voor een meerprijs van € 2.000 ten opzichte van het nieuwe basismodel biedt hij veel extra luxe en hightech. Zo heeft hij standaard een navigatiesysteem en geavanceerde rijassistentiesystemen zoals de Predictive Adaptive Cruise Control, Pre-Crash (de proactieve inzittendenbescherming). Ook inbegrepen zijn zaken die elke (sportieve) rit makkelijker en relaxter maken zoals de achteruitrijcamera, de grootlichtassistent en verkeersbordherkenning. Op koude dagen is de stoelverwarming heerlijk. Het alarmsysteem geeft elke dag een gerust gevoel.

De CUPRA Born Edition is leverbaar vanaf  € 41.990*. Dat betekent dat het ruime pakket extra’s voor een meerprijs van slechts € 2.000 wordt aangeboden.