• Kia werkt samen met baanbrekende start-ups Polyola, Odyssey Innovation, Sieve en Waterhaul die oceaanafval upcyclen tot duurzame lifestyleproducten
  • Duurzaamheid is een integraal onderdeel van Plan S en de transformatie van Kia naar een aanbieder van duurzame mobiliteitsoplossingen
  • Nieuwe samenwerkingen volgende stap na start van partnership met The Ocean Cleanup

Kia Europe kondigt op World Oceans Day vier nieuwe partnerships aan met gelijkgestemde start-ups: Polyola, Odyssey Innovation, Sieve en Waterhaul. Kia vindt dat een duurzame toekomst alleen kan worden bereikt door samenwerking en creëert dan ook een beweging met partners die hetzelfde doel hebben. De nieuwe samenwerkingen liggen in lijn met het wereldwijde partnership tussen Kia en The Ocean Cleanup, de organisatie die oceanen en rivieren van plastic ontdoet en het recyclet.

“Duurzaamheid staat centraal bij onze inspanningen om nieuwe mobiliteit te inspireren”, zegt Sjoerd Knipping, Vice President Marketing en Product bij Kia Europe. "We delen onze visie met jonge merken zoals Odyssey Innovation, Waterhaul, Polyola en Sieve door verantwoorde producten te creëren die het leven van onze klanten verrijken en positieve verandering stimuleren.”

Alle nieuwe partners upcyclen oceaanafval tot lifestyleproducten en innoveren voortdurend om de impact van hun producten op het milieu te minimaliseren.

Nieuwe materialen en de regeneratieve revolutie

Vorig jaar tekende Kia een zevenjarig, wereldwijd partnership met The Ocean Cleanup, een non-profitorganisatie die technologieën ontwikkelt en opschaalt om de wereldzeeën van plastic te ontdoen. Ook het door The Ocean Cleanup verzamelde plastic wordt geïntegreerd in het waardeketenproces.

Kia zet groots in op het benutten van hernieuwbare bronnen om milieuvriendelijkere materialen in zijn eigen producten te integreren. Onderdeel van het duurzaamheidsplan is het uitfaseren van dierlijk leer, het toepassen van tien gedefinieerde duurzame materialen in het interieur van nieuwe modellen en de toepassing van biogebaseerde materialen.

De nieuwe Kia EV9 is dan ook voorzien van milieuvriendelijke interieurmaterialen zoals een lederalternatief dat is gemaakt van BIO PU (Bio-Polyurethaan). De bekledingspanelen en tapijten zijn gemaakt van gerecycled PET en oude visnetten.