Al bijna vijftig jaar bekleden de Turbo-modellen een bijzondere positie bij Porsche. Turbo-modellen staan ​​voor topprestaties en onderscheiden zich als de ultieme variant van elke modelserie. Om die unieke positie extra te benadrukken, scherpt Porsche het uiterlijk van de Turbo-modellen verder aan. 

De Turbo-modellen krijgen onder meer een exclusieve versie van het Porsche-embleem dat recent subtiel werd gemoderniseerd. Het wereldberoemde schild wordt nu gedomineerd door de nieuwe kleur Turbonite in plaats van goud. Turbonite is een elegante metallic-grijze tint die door de Porsche-ontwerpers speciaal voor de Turbo is ontwikkeld. De kleur wordt ook gebruikt op een aantal andere specifieke exterieur- en interieurdelen, waardoor de Turbo-modellen een nog onmiskenbaarder uiterlijk krijgen. Porsche gaat dit duidelijker onderscheid uiteindelijk in alle modelseries introduceren. De nieuwe Panamera-generatie, die 24 november zijn wereldpremière beleeft, bijt het spits af.

“In 1974 presenteerden we de eerste 911 met turbocompressor. Sindsdien is de Turbo een synoniem geworden voor onze topmodellen en is het min of meer een merk op zich. We willen de Turbo nog zichtbaarder maken en hem duidelijker onderscheiden van andere uitvoeringen, zoals de GTS”, legt Michael Mauer, Vice President Style van Porsche, uit. “Dat is de reden waarom we een exclusieve Turbo-vormgeving hebben ontwikkeld. Vanaf nu krijgen de Turbo-uitvoeringen van alle modellen een consistent eigen design: elegant, hoogwaardig en zeer bijzonder.”

Turbonite: exclusief Turbo

De nieuwe Turbonite metallic-tint is exclusief voorbehouden aan de Turbo-modellen. Zoals alle carrosseriekleuren van Porsche is deze tint zorgvuldig samengesteld door Porsche’s kleur- en afwerkingspecialisten. Goudkleurige onderdelen met een contrasterende zijdeglans toplaag zorgen voor een elegant metallic-effect. De letters op de achterzijde van de Turbo-modellen en de raamlijsten krijgen in de toekomst een Turbonite-afwerking. Afhankelijk van de modelserie kunnen aanvullende details in de toekomst voorzien zijn van Turbonite-lak. Voorbeelden zijn accenten in de voorspoilers en de spaken of aeroblades van de lichtmetalen velgen.

Turbonite is ook de dominante kleur in het exclusieve logo van de Turbo-modellen. Dit logo is bij alle high-performance topmodellen binnenkort te vinden op de neus, de lichtmetalen velgen en het stuur.

Bovendien zijn specifieke elementen in het interieur, zoals de sierstrips en de gordelriemen, maar ook bedieningselementen als de rijmodusschakelaar en het bedieningspaneel van de airconditioning, uitgevoerd in Turbonite. In combinatie met een zwart interieur wordt Turbonite ook gebruikt als contrastkleur voor de stiksels op de stoelen, de deurpaneelbekleding, het instrumentenpaneel en de vloermatten.