De nieuwe modelgeneratie van de Porsche Panamera krijgt het innovatieve en intuïtieve bedieningsconcept Porsche Driver Experience, dat Porsche voor het eerst introduceerde in de Taycan. Dit systeem stelt de bestuurder centraal en creëert precies de juiste balans tussen analoge en digitale elementen. De nieuwe sportwagen onder de premium sedans die Porsche op 24 november presenteert, heeft een interieur dat wordt gekenmerkt door een hoogwaardige en zeer sportieve ambiance.

Het Porsche Driver Experience bedieningsconcept bestaat uit een volledig digitaal display, veelzijdige aanpassingsmogelijkheden en een intuïtieve bediening. Een belangrijk kenmerk van het systeem is de groepering van de belangrijkste bedieningselementen rond het stuur. Alle basisfuncties zijn voor de bestuurder dus snel en intuïtief toegankelijk. Dit vereenvoudigt de bediening van de nieuwe Panamera onder alle rijomstandigheden, met name bij dynamisch rijden.

Overzichtelijk ontwerp

De focus op de bestuurder komt tot uiting in talrijke details. Zo plaatst Porsche bijvoorbeeld de schakelaars om door de opties van het instrumentencluster te navigeren en voor het selecteren van de rijprogramma’s direct op het stuur. De versnellingshendel bevindt zich daar net naast. Dit creëert ruimte op de middenconsole voor een bedieningspaneel voor de klimaatregeling, dat touchbediening en fysieke schakelaars met elkaar combineert. Nieuwe, volledig lamellenvrije en elektrisch verstelbare luchtroosters zijn geïnstalleerd in de middenconsole. Het is mogelijk om met een druk op de knop tussen verschillende vooraf geconfigureerde en gepersonaliseerde klimaatregelingsmodi te schakelen. Bovendien biedt het opbergvak in de middenconsole meer ruimte dan voorheen.

Het digitale, vrijstaande 12,6 inch grote instrumentencluster is op de bestuurder gericht en kenmerkt zich door zijn gebogen en vrijstaande design. Porsche verdeelt de weergegeven rij-informatie op het scherm overzichtelijk in drie gebieden, die afhankelijk van de uitrusting en de geselecteerde weergave verschillend zijn te configureren. Het extra (optionele) head-up display is rechtstreeks vanaf het sportstuur te bedienen.

Hoogwaardige en sportieve ambiance

In het interieur van de nieuwe Panamera zorgen een overzichtelijk ontwerp en luxe materialen voor een hoogwaardige en sportieve ambiance. Voor het eerst gebruikt Porsche doorlopende sfeerverlichting over het hele dashboard, wat de breedte van de nieuwe Panamera accentueert. Rijden in de Panamera-modellen is nu nog comfortabeler dankzij verbeterd zitschuim dat het comfort verhoogt door de betere elasticiteit. De Executive-modellen zijn ook voorzien van een nieuw vormgegeven achterbanksysteem dat een geoptimaliseerde zitpositie biedt. Dit betekent dat de achterpassagiers na lange reizen nog relaxter kunnen uitstappen.

Wat kleur- en materiaalopties betreft focust Porsche bij de nieuwe Panamera op bijzonder elegante materialen en een ruime keuze aan tweekleurige designs. Bijpassende decor- en accentopties verfijnen de sfeer nog verder. Sommige maken deel uit van het Porsche Exclusive Manufaktur-assortiment. Voor het eerst biedt Porsche in de Panamera ook een leervrije uitrusting aan, waarbij sportieve materialen als Race-Tex en Pepita-stof worden gecombineerd.