• Krachtige prestaties: 250 kW/340 pk in combinatie met electric 4MOTION
  • Standaard met 86 kWh accupakket; snelladen tot 200 kW

De ID.7 Tourer GTX is het nieuwe topmodel binnen de elektrische ID.-familie van Volkswagen. Hij dankt zijn hoge prestaties aan een aandrijflijn met twee elektromotoren, een systeemvermogen van 250 kW/340 pk en 4MOTION vierwielaandrijving. Daarbij onderscheidt hij zich door sportieve looks en een uitgebreide standaarduitrusting met onder meer IQ.Light LED matrixkoplampen en 3D LED-verlichting achter. De marktintroductie staat gepland voor deze zomer. 

De nieuwe ID.7 Tourer GTX heeft twee elektromotoren: één drijft de vooras aan, de andere de achteras. Zodoende heeft elke ID.7 Tourer GTX vierwielaandrijving. Het systeemvermogen bedraagt 250 kW/340 pk, waarmee dit de krachtigste stationwagon ooit van Volkswagen is. De prestaties zijn van hoog niveau, waarbij de topsnelheid elektronisch is begrensd op 180 km/u.

Nieuw 86 kWh accupakket

Het nieuwe 86 kWh lithium-ion accupakket is standaard op de GTX en legt de lat op alle fronten hoger. Zo bedraagt de verwachte range voor de ID.7 Tourer GTX 625 kilometer*. Hij is geschikt voor snelladen met 200 kW, waar het maximum voor een ID.-model tot nu 175 kW bedroeg. Het opladen van het accupakket van 10-80% vergt onder ideale omstandigheden duidelijk minder dan 30 minuten. 

Rijplezier en gebruiksgemak

Naast hoge prestaties zijn er meer factoren die bijdragen aan het rijplezier in een ID.7 Tourer GTX. Zo maakt de 4MOTION vierwielaandrijving een variabele verdeling van de aandrijfkracht mogelijk, waarbij elektronische sperdifferentiëlen (XDS+) standaard zijn. 4MOTION vierwielaandrijving heeft als extra pluspunt dat een ID.7 Tourer GTX een hoger trekgewicht heeft (het exacte trekgewicht is nog niet bekend). Progressive steering is ook inbegrepen en met keuze uit verschillende rijmodi is voor elke rit de ideale setup te kiezen: van uitermate comfortabel tot zeer dynamisch. Adapative Chassis Control (DCC) is als optie leverbaar.

Sportief uiterlijk

Met specifieke GTX-accenten als de nieuwe bumper, een grille in honingraatdesign, carrosserie-elementen in hoogglans zwart en 20 inch lichtmetalen velgen ‘Skagen’ (21 inch optioneel) krijgt het gestroomlijnde uiterlijk van de nieuwe ID.7 Tourer een sportieve touch. IQ.Light LED matrixkoplampen en verlichte Volkswagen-logo’s voor en achter zijn standaard. Een nieuwe GTX-feature is de dagrijverlichting in pijlpuntvorm. Verder is de ID.7 Tourer GTX leverbaar met een groot panoramisch glazen dak met smart glass. Dit dak switcht na een druk op de knop of een stemcommando van transparant naar ondoorzichtig of omgekeerd. 

Ruimtelijk

De ID.7 Tourer GTX heeft een wielbasis van 2,97 meter en biedt alleen daardoor al volop ruimte voor vijf inzittenden. De bagageruimte meet standaard al 605 liter en met een neergeklapte achterbank zelfs 1.714 liter. De laadruimte heeft dan een lengte van maar liefst 1,95 meter. Ook dankzij de breedte van 1,00 meter tussen de wielkasten zijn grote objecten eenvoudig in te laden. 

De GTX-ambiance: sportieve luxe

Het interieur van de ID.7 Tourer GTX is sportief. De speciale stoelen zijn verwarmd, bekleed met een combinatie van stof en ArtVelours en zijn afgewerkt met een geperforeerd GTX-logo en rode stiksels. Ook het multifunctionele sportstuur heeft rode stiksels en daarnaast andere rode accenten en GTX-belettering. Ook een augmented reality head-up display, ambienteverlichting (30 kleuren), de automatische Climatronic airconditioning met drie zones, keyless access en een alarmsysteem zijn inbegrepen bij de rijke standaarduitrusting. 

IDA stemassistent, ChatGPT-integratie

De nieuwe IDA stemassistent reageert op natuurlijk taalgebruik. ChatGPT-integratie wordt leverbaar als een update. IDA is uiteraard te gebruiken voor het bedienen van diverse autofuncties, maar het is ook mogelijk om vragen over uiteenlopende onderwerpen te stellen. Doordat ChatGPT toegang heeft tot verschillende online databases worden deze snel beantwoord.