Kia kijkt terug op een succesvolle deelname aan de Consumer Electronics Show (CES) 2024 in Las Vegas. Het merk presenteerde er onder meer de allesomvattende Platform Beyond Vehicle-strategie en een groot aantal veelbelovende conceptmodellen. Kia wil met het meerfasige plan een revolutie teweegbrengen in de mobiliteitswereld en tegelijkertijd de ambities van Hyundai Motor Group waarmaken op het gebied van software-defined everything (SDx), robotica, Advanced Air Mobility (AAM) en autonoom rijden.

Al het CES-nieuws maakte niet alleen indruk op de bezoekers, maar ook op experts en media. Kia ontving op de CES dan ook twee prestigieuze prijzen. Zo juichte Digital Trends de visie van Kia op toekomstige mobiliteit toe met de ‘Top Tech of CES 2024’-award. “Kia is een van de meest invloedrijke bedrijven als het gaat om de transitie naar elektrische rijden. De PBV Concept laat zien dat het merk nu ook klaar is om de volgende stap te zetten”, aldus Digital Trends. “De modulaire en eenvoudig te bouwen lay-outs, de externe informatiedisplays en de integratie van allerlei features zijn eigenschappen die het PBV Concept zo interessant maken.”

Kia lanceerde op de CES verschillende carrosserievarianten op basis van de Concept PV1, PV5 en PV7. Dankzij de innovatieve ‘Easy Swap’-technologie van de PV5 kan snel en eenvoudig een reeks carrosseriemodules worden bevestigd op het chassis. Dat was de reden voor The Verge om de Concept PV5 uit te roepen tot ‘Best Car’ op de CES 2024. The Verge prees de Concept PV5 om zijn flexibiliteit en ziet de PBV-strategie van Kia als een potentiële gamechanger.