Volkswagen heeft de prijzen vrijgegeven van de compleet nieuwe Tiguan, die vanaf nu te bestellen is. De derde generatie van de populaire middenklasse-SUV onderscheidt zich net als zijn voorgangers als een praktisch inzetbare, stijlvolle en geavanceerde auto. Onder de motorkap zijn efficiënte mild-hybride en plug-in hybride aandrijflijnen te vinden, in het interieur draait alles om comfort en gebruiksgemak. Prijzen van de nieuwe Tiguan beginnen bij € 46.990*.

De Tiguan is al jaren een bestseller binnen het gamma van Volkswagen. In Nederland zijn er sinds de introductie meer dan 45.000 verkocht.  De derde generatie van de Tiguan is heel herkenbaar Volkswagen, maar is tegelijkertijd toch volledig nieuw. Het robuust gestylde front is voorzien van vlakke, geïntegreerde koplampen met daartussen een glazen dwarsbalk die optioneel kan worden uitgerust met een LED-strip. De grille bevindt zich in de bumper, die aan de zijkanten zogenaamde air-curtains heeft die zorgen voor een efficiënte luchtgeleiding.

Krachtiger en comfortabeler, veel oog voor detail.

Met een lengte van 4.539 mm is de nieuwe Tiguan niet heel veel groter dan zijn voorganger, maar toch een stuk ruimer. Het volume van de bagageruimte laat zien hoe goed die ruimte wordt benut: de inhoud van de versies met eTSI-aandrijving is met 37 liter toegenomen tot 652 liter. Het nieuwe interieur onderscheidt zich met zorgvuldig geselecteerde materialen en een kwalitatief hoogwaardige afwerking. Het dashboard, de deurpanelen en de zitplaatsen zijn strak vormgegeven met aandacht voor ergonomie. De Digital Cockpit Pro met ontspiegelde displays draagt extra bij aan het gebruiksgemak en de strakke vormgeving. 

De nieuwste versie van het MIB-infotainmentsysteem (MIB4) zorgt voor een naadloze aansluiting op het digitale ecosysteem van de gebruiker. MIB4 biedt gebruikers een groot, horizontaal infotainmentscherm met een volledig nieuwe menustructuur en een eveneens nieuw head-up display, dat de gevraagde informatie op de voorruit projecteert. Wie kiest voor de 14-voudig elektrisch verstelbare ergoActive comfortstoelen wordt bovendien getrakteerd op een uitzonderlijk niveau aan comfort dat perfect alle verfijningen symboliseert die de derde-generatie Tiguan kenmerken.