Het kan je haast niet ontgaan zijn, de introductie van de nieuwe Volvo S60. Nederland hangt vol met reclameborden met de tekst: ‘De brutale nieuwe Volvo S60’. De vorige generatie bijna stond bijna tien jaar ongewijzigd in de showroom, dus het is dan ook echt tijd voor een opvolger. Volgens Volvo is de nieuwkomer brutaler, sportiever en krachtiger dan ooit. Dat zijn nogal wat claims. Sportiever en krachtiger, dat kan je zonder er nog maar één meter mee te hebben gereden al geloven. Maar brutaler? Wie weet, maar is dat waar de Volvo-koper op zit te wachten?

Dat het allemaal wat opvallender bij het Zweedse merk mag en kan, is inmiddels wel duidelijk geworden. De ‘schouders’ hebben een sierlijke welving en de verlichtingsunits zijn door de vorm van de LED-verlichting erg herkenbaar. Tijden veranderen en ook Volvo’s mogen opvallen in het verkeer. Met de nieuwe S60 moet hier verandering in komen. De testauto is dan ook een goed voorbeeld van hoe Volvo in de toekomst verder wil.

Rondom is de test-S60 voorzien van een optioneel stylingpack bestaande uit zilvergrijze panelen. Niet iedereen zal het een prachtpakket vinden, maar het contrasteert wel mooi met de donkere lakkleur. De neus oogt een stuk dynamischer en sportiever dan voorheen. Zeker met de optionele xenonverlichting en de LEDjes naast de grille ziet het front er intimiderend uit in het donker. Uiteraard kunnen 18 inch grote wielen niet ontbreken, want dat is de maat die de S60 toch wel minimaal nodig heeft.

Goed huisgehouden

Vanzelfsprekend is in het interieur ook goed huisgehouden. Niets doet nog denken aan de voorgaande generatie. En dat is maar goed ook, want dat interieur begon inmiddels na tien jaar wel redelijk gedateerd te ogen. Het meest opvallend is dat het navigatiesysteem - net als bij de XC60 - volledig in het dashboard geïntegreerd zit. Het oude pop-up systeem is helaas verdwenen, alle multimedia is tegenwoordig via het nieuwe Volvo ‘Sensus systeem’ te bedienen. De radio, Bluetooth carkit en de navigatiefunctie zijn dus op één centrale plaats ondergebracht. Doordat het scherm nu niet meer op ooghoogte zit, leidt het wat meer af van de weg. De layout van het nieuwe scherm is wel flink vergroot en verbeterd, het ziet er allemaal een stuk gelikter en moderner uit. Jammer dat er geen navigatiepijltjes tussen de tellers te zien zijn. De bediening vraagt een behoorlijke gewenning voor mensen die het oude systeem gewend zijn.

Het is bijzonder om een voorwielaangedreven auto zo te kunnen hoeken zonder controle te verliezen

Gelukkig is de geweldige zitpositie zoals we die gewend zijn gebleven. De stoelen zijn uitgebreid in te stellen en bieden een goede steun. Door het hoge dashboard en de naar de bestuurder gerichte middenconsole, blijft het cockpitgevoel gewaarborgd. Het prachtige tweekleurige stuurwiel pakt lekker vast en het materiaalgebruik is door het hele interieur hoogwaardig. De afwerking en pasvorm zijn zoals je in dit segment mag verwachten van hoog niveau.

Het grootste nadeel van de vorige S60 ten opzichte van een S80 of V70 was de hoofd- en beenruimte. Gelukkig heeft Volvo daar verandering in gebracht. Het is nog steeds geen S80, maar langere personen kunnen er een stuk prettiger plaatsnemen dan een 3-serie, C-Klasse of A4. Kijken we naar de kofferbakruimte, dan moet de S60 het helaas afleggen tegen de Duitsers. Die bieden stuk voor stuk toch bijna 100 liter extra ruimte. De kofferruimte is door de rechthoekige vormgeving nog wel praktisch in te delen, maar de toegang tot de ruimte is redelijk krap door de kortere achterklep.

De nieuwe sportwagen uit Zweden?

Volvo schreeuwt het van de daken: ‘Dit is de meest sportieve Volvo ooit’. Dat is nogal een uitspraak, want zo lijkt het alsof de Zweden een nieuwe sportwagen introduceren terwijl het toch echt om de nieuwe S60 gaat. Onder de motorkap van de S60 gaat de 205 pk sterke D5 schuil, gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak. Door de dubbele turbo is de souplesse bijzonder prettig. Al vanaf 1.100 toeren begint de krachtbron soepel te trekken. Met een toenemende duw in je rug is de sensatie groot, terwijl de brandstofconsumptie beperkt blijft tot 5.9 l/100 km (1 op 16,9). Ondanks de voorwielaandrijving kleeft de S60 aan het asfalt, dit is mede te danken aan het Advanced Stability Control en Corner Traction Control. Deze systemen zijn een nieuwe aanvulling op het DSTC. CTC zorgt ervoor dat de het koppel evenwichtig over de voorwielen verdeeld wordt, het wiel dat doorslipt krijgt minder koppel om zo de tractie te vergroten. ASC ontdekt onderstuur in een vroeg stadium waardoor het eerder en nauwkeuriger kan worden opgevangen, zonder dat het systeem het rijplezier bederft. Het is een bijzondere ervaring om met een voorwielaangedreven auto zo te kunnen hoeken zonder dat je het gevoel hebt de controle over de auto te verliezen. Zeker bij deze handgeschakelde variant in combinatie met de koppelrijke D5 motor komen deze systemen goed tot hun recht.

Vanzelfsprekend is in het interieur ook goed huisgehouden, en dat is maar goed ook

Volgens Volvo is het stuurgedrag minstens 10 procent directer dan dat van de andere modellen in het gamma. De nieuwe S60 volgt behoorlijk direct de bewegingen van het stuurwiel op. Niet zoals Volvo claimt op het niveau van BMW, die scherpte mist de S60, maar de stuurinstallatie doet er niet veel voor onder. Er kan gekozen worden voor een Dynamic of een ‘Touring’-chassis. Zelfs met het dynamische chassis is de S60 nog comfortabel zoals ieder ander model van het Zweedse merk dat is.

De versnellingsbak is inmiddels wel een bekende uit de andere Volvo modellen. Trefzeker, maar met lange slagen laat de pook zich in de versnellingen leggen. Zonder horten of stoten kun je soepel vertrekken en overschakelen. Op snelwegtempo is de S60 aangenaam stil, je rijdt al snel hogere kruissnelheden omdat de auto daartoe uitnodigt. Moeiteloos schiet de S60 door tot 200 km/u en sneller. Geen moment heb je het gevoel een tekort aan vermogen te hebben. De dieselmotor klinkt bescheiden en wat je wel hoort is een zuivere vijfcilinderroffel, die weinig verschilt van de klank van de benzinevariant.

Het wachten waard

Dat de nieuwe Volvo S60 sportiever en krachtiger is geworden dan voorheen daar kunnen we absoluut niet omheen. Het is de ontwikkelingskloof van tien jaar, die eigenlijk aan de gehele auto wel te zien en te ervaren is. De nieuwe S60 is absoluut het wachten waard geweest. Hoewel hij er brutaler uitziet, bleven alle belangrijke Volvo-kenmerken behouden. Echt sportief kunnen we de S60 nog niet noemen, het is immers geen sportwagen. Dynamisch is een betere woordkeuze. De S60 rijdt strak, zonder in te hoeven leveren op comfort. De stoelen zitten fantastisch en de zitpositie is perfect in te stellen. ‘De Duitse Drie’ hebben er een ongekend goede concurrent bij die voor de veelrijders zeker aantrekkelijk is. De ruimte achterin groeide ten opzichte van de vorige S60 voor de passagiers, maar helaas blijkt de kofferruimte toch wat compacter dan gehoopt. Brutaler is S60 er gelukkig niet op geworden, dat is niet hetgeen waar potentiële klanten op zaten te wachten. Die willen een keurige zakensedan, die prettig rijdt en voorzien is van de nieuwste snufjes. Dat zijn verwachtingen waar de nieuwe S60 ruimschoots aan kan voldoen. En die brutaliteit, laat die maar zitten!