Highlights

  • mild hybrid-techniek

  • nieuw infotainmentsysteem

  • subtiele facelift

Zelden was een tussentijdse vernieuwing zo bedriegend als die van de C-Klasse. Aan de buitenkant moet je de veranderingen met een vergrootglas zoeken, maar onderhuids heeft Mercedes-Benz de bezem erdoorheen gehaald. Was dat nodig? Het is maar hoe je het bekijkt. De C-Klasse was al een erg goede auto, maar om voorop te blijven lopen moet je stappen zetten. In de heuvels van het Moezelgebied bekijk ik hoe groot die stappen zijn.

Een nieuwe 1.5 benzinemotor met mild hybrid-techniek, een nieuwe 2.0 benzinemotor, gewijzigde diesels, een nieuwe elektronische architectuur en een nieuw infomediasysteem met twee grote beeldschermen. Het zijn zomaar wat vernieuwingen die Mercedes-Benz heeft doorgevoerd op de C-Klasse. Maar er is meer, veel meer. Trek je niks aan van de ogenschijnlijk kleine veranderingen aan de buitenkant, dat is slechts afleiding.

Bekijken

Nieuwe bumpers, een gewijzigde grille en een nieuwe lichtsignatuur: het zijn weinig in het oog springende wijzigingen. Door de nieuwe led-verlichting voor en achter onderscheid je de C-Klasse nu makkelijker van de E- en S-Klasse, maar die verwarring was misschien ook wel weer leuk. Is het vervelend als mensen denken dat je in een grotere en duurdere auto rijdt?
Wat gebleven is? De rest. Een fraaie, klassieke sedan met een herkenbare uitstraling. In het interieur zijn er nieuwe afwerkingen en bekledingen die, als je maar diep genoeg in de buidel tast, de C-Klasse binnenin de uitstraling van een toplimousine geven.

Zitten

Fijne stoelen die een goede ondersteuning bieden en ruim verstelbaar zijn: het was al goed en is nog steeds goed. Niets te klagen dus. Ook achterin zit je prima, al koop je de C-Klasse niet vanwege het enorme ruimte-aanbod. De kofferbak is met een inhoud van 480 liter segmentconform.

Bedienen

De bediening met touchpads is niet voor iedereen prettig.

Als je in het vernieuwde model stapt, dan valt direct het nieuwe stuur met touchpads op. Ze lijken een beetje op de aanraakknoppen van een oude Blackberry-telefoon en dienen voor de aansturing van het nieuwe infomediasysteem. Dat is nu optioneel te voorzien van twee beeldschermen: een achter het stuur en een bovenaan de middenconsole. Vooral de touchpad-bediening van het rechterscherm vergt wel wat aandacht, die je beter aan andere dingen kunt besteden. Gelukkig is er een tweede optie, de draaiknop op de middentunnel.

De graphics van beide beeldschermen zijn prachtig en het scherm achter het stuur is naar eigen smaak te configureren. Zo kun je bijvoorbeeld de kaarten van het navigatiesysteem weergeven in plaats van één van de tellers. Wel is de rekentijd die het systeem nodig heeft niet helemaal in lijn met de hightech uitstraling.

Doordat de elektronische architectuur uit de grotere Mercedes-modellen is overgenomen, zijn er nieuwe rijhulpsystemen beschikbaar. De C-Klasse kan nu semi-autonoom rijden. Met adaptieve cruise control ingeschakeld houdt de auto niet alleen automatisch afstand, maar blijft hij ook in het midden van de rijbaan. Dit werkt prima, zolang de wegbelijning goed is. Wel je handen aan het stuur houden, moedertje Mercedes houdt je in de gaten. Het is geen zelfrijdende auto, nog niet.

Rijden

De Mercedes-Benz C-Klasse is een alleskunner. Kies een AMG Line en de C-Klasse stuurt zwaar en precies, kies een Avantgarde-uitvoering en je krijgt een comfortabele reislimousine. Met de nieuwe Dynamic Select-knop breng je verdere nuances aan in de besturing, gasrespons, schakelsnelheid en demping. Welke C-Klasse je ook kiest, de C-Klasse voelt altijd wendbaar aan en gaat gretig de bocht door. Hooguit zou je als sportieve rijder kunnen mopperen dat je in het stuur niet genoeg voelt wat de voorwielen doen. Maar goed, dat wordt door rustige bestuurders juist weer gewaardeerd.

De vernieuwde Mercedes-Benz C-Klasse is te herkennen aan de gewijzgde bumper.

De C-Klasse was al een erg goede auto, maar om voorop te blijven lopen moet je stappen zetten.

Tijd om het over de nieuwe motoren te hebben. De 1.5 met mild hybrid-techniek is helemaal nieuw, geen enkele andere Mercedes-Benz heeft deze motor – vooralsnog. Met 184 pk is het vermogen in theorie al ruim voldoende, in de praktijk ga je al snel harder dan je denkt. De dubbele turbo zorgt voor een geleidelijke en snelle vermogensopbouw en de kleine elektromotor geeft een extra boost bij het wegrijden. Volgens Mercedes-Benz gaat het om 160 Nm koppel extra, maar dat is niet direct voelbaar. Wat vooral opvalt, is dat het allemaal soepel, snel, stil en trillingsvrij gaat. Een fijne aandrijflijn, zeker met de negentraps automaat die door Mercedes-Benz zelf is ontwikkeld. Die schakelt bijna altijd zonder schokken en op de manier die jij wilt. Het testverbruik is zo’n 1 op 10, dat moet onder normale (Nederlandse) omstandigheden nog wel wat beter kunnen.

Ook nieuw is de 2.0 benzinemotor met 258 pk in de C 300. Die is uiteraard een stuk sneller, maar klinkt ook wat rauwer als je ‘m aanspoort. Verder is het een fijne motor die meestal stil presteert en ongemerkt met enorme kracht aan de C-Klasse sleurt. Maar nodig? Nee, dat niet. De C 200 heeft eigenlijk alles wat je wilt. Dus áls je gaat upgraden, doe het dan naar de 43 AMG-versie met 290 pk. Uitlaatgeluid, besturing, power: het is van een andere orde in deze uitvoering.

Betalen

Hij zal wel duurder geworden zijn, zeker? Das stimmt. Maar dat is Mercedes-Benz niet aan te rekenen. De introductie van de vernieuwde C-Klasse valt min of meer samen met de overgang naar de nieuwe WLTP-verbruikscyclus, waardoor de theoretische CO2-uitstoot hoger is en daardoor ook de BPM-belasting. Bij het basismodel, met de ‘oude’ 1.6 benzinemotor, gaat het om iets minder dan 4.000 euro BPM extra, dat is bijna een verdubbeling. Ook alle concurrerende modellen krijgen hiermee te maken, dus dit is geen probleem van alleen de C-Klasse. Bovendien zijn er vooral zakelijke rijders en op de leaseprijs heeft de BPM-verhoging minder effect. De auto op de foto’s is een C 300 met een vanafprijs van 52.272 euro en opties ter waarde van ruim 16.000 euro.

Conclusie

Het nieuwe multimediasysteem heeft een prachtig beeldscherm.

Mercedes-Benz speelt verstoppertje met de vernieuwde C-Klasse. Achter het nauwelijks gewijzigde ontwerp gaat heel veel nieuwe techniek schuil. De nieuwe 1.5 benzinemotor met mild-hybrid-techniek voldoet aan alle behoeften en de nieuwe rijhulp- en infomediasystemen brengen de C-Klasse weer naar de top van z’n segment. Met de juiste aankleding waan je jezelf in een S-Klasse, door alle luxe en glimmers. Aan de buitenkant zie je er nauwelijks iets van, de C-Klasse is de fraai gelijnde sedan die hij altijd al was. Een prachtige façade.