Mijn Autokopen.nl

Je auto financieren

Autofinanciering Geld lenen voor een auto? Een financiering is er in verschillende vormen.

Daar staat 'ie, de auto van je dromen. Hij is perfect maar je komt geld tekort. Zowel autobedrijven als financiële dienstverleners kunnen je helpen met een autofinanciering – een regeling om (een deel van) het bedrag gespreid of later te betalen.

Hiervoor kun je een algemeen, doorlopend krediet gebruiken. Zo'n autolening is flexibel in te zetten en toegesneden op je persoonlijke situatie. Een alternatief is een financieel product specifiek voor het afbetalen van de auto. De meeste van deze auto financieringen – private lease, 50/50 deal, huurkoop, financiering tegen een vast rentepercentage – zijn variaties op het krediet voor bepaalde tijd. Vooraf staat precies vast welk bedrag je wanneer moet aflossen. Daarmee kom je niet voor verrassingen te staan.

Goedkope autofinanciering

Er zijn verschillende manieren om financieringskosten te beheersen en zelfs te verlagen. Je kunt de inruilwaarde van je huidige auto gebruiken voor een hogere aanbetaling. Het maandbedrag wordt lager als je bij afloop van het krediet een slottermijn (betaling ineens) aflost. En hoe korter de looptijd van de financiering, des te lager de rente en het terug te betalen bedrag.

Het is soms mogelijk om andere producten, zoals een autoverzekering of onderhoud, te combineren met de autofinanciering. Dan kan het krediet aangeboden worden tegen een actie tarief of lage rente. Wil je alle (financiële) diensten bij elkaar te hebben, ga dan naar een merkdealer of een universeel autobedrijf dat lid is van de Bovag. Deze kan je uitgebreid adviseren en een offerte op maat voor je opstellen.

Autofinanciering vergelijken

Voordat je een krediet afsluit is het dus vooral zaak je goed te oriënteren. Bereken eerst hoeveel geld je per maand kunt missen. Onderzoek hoe betrouwbaar financiers zijn en vraag meerdere offertes aan om te vergelijken. Belangrijk is het op de extra kosten, verplichtingen, boeteclausules en actievoorwaarden te letten die in de kleine lettertjes staan. Ga nooit een lening aan waarvan de looptijd langer is dan de levensduur van de auto. Zo heb je veel plezier van je auto en de beste autofinanciering. Maar let op! Geld lenen kost geld.