Mijn Autokopen.nl

Alfa Romeo 2000 Spider Touring | Fully restored

1961 - 80.644 km - Benzine - Handgeschakeld - € 129.500,‑ € 129.500,‑
Stel een vraag aan Autobedrijf Wim Prins (Nunspeet)
Wat is de prijs na inruil?
Merk en model:
Alfa Romeo 2000
Uitvoering:
Spider Touring | Fully restored
Kilometerstand:
80.644 km
Bouwjaar:
07/1961
Prijs:
€ 129.500,‑ Wat is de prijs na inruil?
Wegenbelasting:
Vrijgesteld
Brandstof:
Benzine
Transmissie:
Handgeschakeld
Vermogen:
111 pk (82 kW)
Carrosserievorm:
Cabriolet (2-deurs)
Toon alle autogegevens Download als PDF

Autobedrijf Wim Prins

Dealer van Abarth en Alfa Romeo
Galvaniweg 1
8071 SC Nunspeet

www.wimprins.nl

Contactgegevens

Voorraad van deze aanbieder

Autogegevens

Algemeen

Merk en model:
Alfa Romeo 2000
Uitvoering:
Spider Touring | Fully restored
Kilometerstand:
80.644 km
Bouwjaar:
07/1961
Prijs:
€ 129.500,‑
BTW/Marge:
Marge
Wegenbelasting:
Vrijgesteld

Eigenschappen

Carrosserie

Voertuigsoort:
Personenauto
Carrosserievorm:
Cabriolet (2-deurs)
Kleur:
Rood
Laksoort:
Basis/uni

Techniek

Brandstof:
Benzine
Transmissie:
Handgeschakeld
Gewicht voertuig:
1.243 kg
Laadvermogen:
-
Trekgewicht:
-
Motor:
1.975 cc
Vermogen:
111 pk (82 kW)

Bekleding

Materiaal:
Skai
Kleur:
Zwart

Milieu

Energielabel:
-
CO2-uitstoot:
-
Brandstofverbruik
- Stad:
-
- Buitenweg:
-
- Gecombineerd:
-

Bijzonderheden

Alfa Romeo 2000 Spider Superleggera Touring

Bloedmooi, goudeerlijk en 100% Alfa Rosso. Deze compleet kaal gemaakte, body-off gerestaureerde Alfa Romeo 2000 Spider Touring is meer dan een zeldzame vondst. Het is de vondst waar iedere liefhebber van droomde. Tot voor kort. Want die droom komt nu bij Prins uit. Mits u de moeite neemt om de recentelijk aangepakte, wonderschone Italiaanse klassieker van dichtbij te komen aanschouwen. Redenen om dat wél te doen passen niet op aan A4'tje. Vandaar ook dat we extra schermtijd van u vragen. En dan nog: om de Alfa 2000 Spider Touring met matching numbers (zie ook het bijgeleverde Museo Storico certificaat) voldoende recht aan te doen, is toch echt meer nodig. Wat dacht u van een proefrit in stijl?

Historie
Slechts de originele, houten gereedschapskist links achterin de kofferbak ontsprong de grote restauratiedans. Voor de rest is werkelijk álles nieuw aan deze klassieker. De Alfa Romeo 2000 Spider is de convertible versie van de 2000 Berlina, welke in 1957 in Turijn debuteerde als opvolger van de 1900. Een jaar later ging de productie van zowel de sedan als de Spider van start. De Sprint versie zou in 1960 volgen. De toevoeging "Touring" dankt deze Romeo aan de gelijknamige "Carrozzeria" - oftewel carrosseriebouwer, gevestigd in Milaan, waar de body van de Italiaanse schoonheid tot stand kwam. Dit bijzondere exemplaar werd op 18 juli 1961 nieuw geleverd door een dealer in New Jersey en onderging in 2010 een volledig body-off restauratie in België. Zijn oorspronkelijke kleur? Alfa rood. Echter, op verzoek van de toenmalige eigenaar werd de Spider donkergrijs gespoten. Totdat het project in 2021 door een Nederlands bedrijf werd voortgezet. Men besloot de knappe convertible terug te brengen in originele staat nadat de nodige achtergrondinformatie was opgevraagd bij Alfa Romeo. Sterker nog, de periodiek correcte rode Alfa tint - gebruikt tussen 1958 en 1962 - werd opgespoord en één-op-één overgenomen! Foto's van de complete restauratie zijn voorhanden. Zo is het net alsof u dit historische moment live bijwoonde.

Exterieur
Alfa Rosso: een kleur geverifieerd door de fabriek. En belangrijker nog: omarmd door het grote publiek. Weinig dingen halen het bij de nostalgie van een legende als de open Alfa Romeo 2000. In het bijzonder één met matching numbers op de carrosserie. Het vuurrode lakwerk is voorzien van een glascoating en heeft een belangrijke bijdrage in de beeldschone uitstraling. Dat geldt ook voor het volledig nieuwe chroomwerk en dito soft-top + afdekcover. De originele hardtop is eveneens inbegrepen en kleurt zwart. Dat juist deze tint de Rosso Spider opsiert, zorgt voor een charmeoffensief in het kwadraat. De Alfa 1900-opvolger, ontworpen door Carlo Felice Bianchi Anderloni bij Carrozzeria Touring, is minder rond dan zijn voorganger, maar desondanks sierlijk genoeg om de hele wereld aan zijn voeten - eh, wielen te hebben liggen. Een wereld vol liefhebbers welteverstaan. Immers, dit is een stijlicoon voor de fijnproevers! De ronde koplampunits, brede luchtinlaten die de karakteristieke Alfa Romeo grille bijna raken en subtiele koelsleuven direct achter de voorste wielen zorgen ervoor dat de convertible zich moeiteloos onderscheid van zijn soortgenoten. Voor zover je daarvan kunt / mag spreken... De conditie is natuurlijk sowieso uniek! Kenners kunnen zien dat de dubbele luchtinlaten in de motorkap dichterbij elkaar staan dan bij de Europese versies en worden gescheiden door een chromen sierstrip. Daarover gesproken: de bovenste chromen strip op de zijkanten is juist ingekort op de USA-modellen. Dat u het even weet: dit hoort dus zo. En persoonlijk vinden we het nog mooier ook.

Interieur
De zwarte soft-top doet geen moeite om de kleurstelling van het interieur te verhullen. Volkomen terecht, als u het ons vraagt. Alles oogt nieuw aan boord van de 62 jaar oude Italiaan: van het flinterdunne stuurwiel inclusief 3 opengewerkte aluminium spaken, tot aan de Nero lederen stoelbekleding, met chroom omrande analoge instrumenten, 2000 badge + Alfa Romeo logo in het ventilatierooster en het Touring embleem op het dashboardkastje. Dit is meer dan een heerlijke klassieker. Dit is een absolute must-have voor iedereen die een zwak voor schoonheden heeft!

Techniek
Technisch gezien is de Alfa Romeo 2000 Spider Touring gebaseerd op de Alfa 1900, al kreeg de 4-cilinder een upgrade in cilinderinhoud (1975 cc) én vermogen. Sterker nog, met 115 pk is de convertible 10 pk krachtiger dan de Berlina. Verschil moet er zijn! En kan ook zeker gevoeld worden dankzij 2 Solex carburateurs in plaats van één, plus een hogere compressieverhouding. Het maximum vermogen op de achterwielen wordt bovendien bij een hoger toerental bereikt (5700 tpm), wat de sportieve rijervaring eveneens ten goede komt. De handgeschakelde transmissie bevat 5 versnellingen. In onze Alfa 2000 Spider zorgt deze voor ontelbaar plezierige momenten dankzij een grondige revisie. Compleet gerestaureerd zijn tevens de motor (matching numbers), wielophanging, remmen en aandrijfassen. Wij weten wat u denkt: hoogste tijd om naar Nunspeet te verkassen!

Met vriendelijke groet,
Prins Classics.

Autobedrijf Wim Prins

Autobedrijf Wim Prins

Dealer van Abarth en Alfa Romeo
Galvaniweg 1
8071 SC Nunspeet

www.wimprins.nl

Contactgegevens

Voorraad van deze aanbieder