Mijn Autokopen.nl

Ferrari 430 F 4.3 V8 Spider F1

2008 - 33.673 km - Benzine - Automaat - € 134.500,‑ € 134.500,‑
Stel een vraag aan Autobedrijf Wim Prins (Nunspeet)
Wat is de prijs na inruil?
Merk en model:
Ferrari 430
Uitvoering:
F 4.3 V8 Spider F1
Kilometerstand:
33.673 km
Bouwjaar:
04/2008
Prijs:
€ 134.500,‑ Wat is de prijs na inruil?
Wegenbelasting:
Vanaf € 75,33 p/mnd (Kies provincie)
Brandstof:
Benzine
Transmissie:
Automaat
Vermogen:
485 pk (357 kW)
Carrosserievorm:
Cabriolet (2-deurs)
Toon alle autogegevens Download als PDF
Deze Ferrari 430 heeft
  • garantie, vraag de aanbieder naar de voorwaarden.

Highlights

  • Airbags
  • Airconditioning
  • Lederen bekleding
  • Lichtmetalen velgen

Autobedrijf Wim Prins

Dealer van Abarth en Alfa Romeo
Galvaniweg 1
8071 SC Nunspeet

www.wimprins.nl

Contactgegevens

Voorraad van deze aanbieder

Autogegevens

Algemeen

Merk en model:
Ferrari 430
Uitvoering:
F 4.3 V8 Spider F1
Kilometerstand:
33.673 km
Bouwjaar:
04/2008
Prijs:
€ 134.500,‑
BTW/Marge:
Marge
Wegenbelasting:
Vanaf € 75,33 p/mnd (Kies provincie)
Deze Ferrari 430 heeft
  • garantie, vraag de aanbieder naar de voorwaarden.

Eigenschappen

Carrosserie

Voertuigsoort:
Personenauto
Carrosserievorm:
Cabriolet (2-deurs)
Kleur:
Rosso Scuderia (Rood)
Laksoort:
Basis/uni

Techniek

Brandstof:
Benzine
Transmissie:
Automaat
Gewicht voertuig:
1.565 kg
Laadvermogen:
-
Trekgewicht:
-
Motor:
4.308 cc
Vermogen:
485 pk (357 kW)

Bekleding

Materiaal:
Leder
Kleur:
Zwart

Milieu

Energielabel:
-
CO2-uitstoot:
420 g/km
Brandstofverbruik
- Stad:
-
- Buitenweg:
-
- Gecombineerd:
18,30 l/100km (1 op 5,5 km)

Highlights

  • Airbags
  • Airconditioning
  • Lederen bekleding
  • Lichtmetalen velgen

Alle opties en accessoires

  • Airbag bestuurder
  • Airbag passagier
  • Airbags voor
  • Airconditioning
  • Alarm klasse 1(startblokkering)
  • Alarmsysteem
  • Giallo toerenteller
  • High Power Hifi
  • Keramische remschijven
  • Lederen bekleding
  • Lederen sportstoelen
  • Rosso Remklauwen
  • Rosso stiknaad
  • Scuderia emblemem
  • Speciale kleur
  • Subwoofer

Bijzonderheden

Algemene informatie

Technische informatie
Koppel: 465 Nm
Transmissie: 6 versnellingen, Automaat
Aandrijving: Achterwielaandrijving
Acceleratie (0-100): 4,1 s
Topsnelheid: 310 km/u

Milieu en verbruik
Brandstofverbruik in de stad: 26,9 l/100km (1 op 3,7)
Brandstofverbruik op de snelweg: 13,3 l/100km (1 op 7,5)
Energielabel: G

Onderhoud, historie en staat
Aantal eigenaren: 4
Aantal sleutels: 2

Financiële informatie
Motorrijtuigenbelasting: € 240 - € 272 per kwartaal

Veel feller worden ze niet. Dit vurige pareltje uit Maranello draagt de naam F430 Spider en beschikt over dé racekleur van Ferrari: Rosso Scuderia. Het betreft hier een prachtexemplaar dat vrijwel zijn gehele geschiedenis in Nederland heeft doorbracht en in juni 2023 nog onderhouden is door Ferrari dealer Munsterhuis. De aankleding van onze Spider is puurder dan puur, maar dat geldt zeker ook voor het karakter van deze bella macchina. De Ferrari V8 is namelijk zo atmosferisch als wat en komt bij 8.500 tpm (!) maximaal tot leven. Kippenvel gegarandeerd! Tegen de geweldige sound is zelfs het High Power Hi-Fi audiosysteem met subwoofer niet opgewassen. Toch is de installatie inclusief, net als andere fijne opties - bijvoorbeeld het originele radio-/navigatiesysteem met Bluetooth. Ook origineel is de Ferrari toolbox voorin de neus van de Italiaanse supercar. Al verdient de F430-powerunit achterin veruit de meeste aandacht...

Exterieur
De Ferrari F430 Spider nodigt continu uit om te vlammen. Dit begint al met de looks: gegoten in het felle Rosso Scuderia ademt het dakloze snelheidswonder één en al sensatie. Niet dat het 'standaard' Rosso Corsa braaf is, maar dichterbij de kleur van de Scuderia F1-bolides uit het hoogst succesvolle Schumacher tijdperk komt u niet. Het rood is subtiel lichter en vooral intenser dan op de meeste andere Ferrari's. Logischerwijs hebben de remklauwen een vergelijkbare Rosso finish en pronken de Scuderia Ferrari Shields op de voorste schermen alsof ze elk moment aan de start kunnen verschijnen van een Formule 1 race. Voor contrast zorgt de Nero soft-top, mits in gesloten toestand. Typisch F430 zijn de 2-potige buitenspiegels die bestand zijn tegen de enorme luchtweerstand waaraan de Spider op hoge snelheid wordt blootgesteld. Nieuw waren destijds de dubbele ronde achterlichten die voortaan in het verlengde stonden van de carrosserie. Strakke lijnen, grotere luchtinlaten en dito luchtgeleiders + diffusor maken het model optisch bovendien een stuk woester dan zijn gladdere voorganger: de Ferrari 360. Mogen we alvast verklappen dat dit correspondeert met de performance...?

Interieur
Het interieur van onze versie is een verademing. Ja, er is gekozen voor ingetogen Nero lederen bekleding. Echter, de afwerking is tamelijk uniek: overal waar u kijkt zijn er Rosso contraststiksels doorgevoerd; van stoelen tot aan stuur, dashboard, portieren en zelfs de handrem hoes heeft een rode finish. Wat de F430 cockpit verder zeldzamer maakt is de toevoeging van aluminium panelen rondom de ventilatieroosters, in de midden- én tunnelconsole. Al met al een combinatie die niet vaak voorkomt. En dan te weten dat het mooiste nog moet komen: de rode naald in de Giallo rev-counter die pas bij 8.500 tpm het rode toerengebied binnenkomt. Dit duidt op een compromisloos toerenmonster. En dat is het ook! Dak open, Engine Start button ingeduwd en de Manettino schakelaar in Race Mode; houd uw vingertopper paraat bij de aluminium Shift Paddles en laat de rechtervoet rusten op het geperforeerde aluminium sportpedaal. Tijd om het échte Ferrari gevoel te beleven!

Opties & extra's
Voordat u gaat ervaren wat G-krachten zijn, is het aan te bevelen om alvast de bestemming in het optionele navigatiesysteem in te voeren en uw telefoon via Bluetooth te koppelen. Waarom? We achten de kans aannemelijk dat u onderweg alles en iedereen vergeet. Inclusief de weg naar huis en het op de hoogte brengen van het thuisfront dat u niet op tijd terug bent voor het avondeten... Waar u ook zeker niet aan gaat denken zijn de fantastische kwaliteiten van het High Power Hi-Fi audiosysteem in combinatie met een subwoofer. Er is immers genoeg ander geluid om van te genieten...

Techniek & performance
Gekoppeld aan een razendsnelle F1-transmissie knalt de Ferrari F430 Spider door zijn 7 versnellingen alsof de 8-cilinder vanachter het vitrineglas geen genade kent. Feitelijk is dat ook zo; de semiautomatische bak heeft immers 490 steigerende paarden te verwerken, iedere keer opnieuw als het toerental richting de 8.500 schiet. Ongekend! Met een inhoud van 4,3 liter en een heel keurig wagengewicht van 1.520 kg (voor een cabrio) zijn turbo's en andere hulpsystemen overbodig. Los van de prestaties (0-100 km/h in 4 seconden, topsnelheid 315 km/h), dít is hoe Ferrari rijden hoort te zijn: spectaculair, explosief en bovenal boordevol beleving. De V8'en van tegenwoordig schreeuwen niet meer zo hard! Tel daarbij op de enorme hoeveelheid extra downforce ten opzichte van de 360, en deze klassieker van de toekomst biedt een fun-factor waar moderne machines louter van kunnen dromen... Wanneer mag deze F430 u wakker schudden?

Met vriendelijke groet,
team Prins.

Autobedrijf Wim Prins

Autobedrijf Wim Prins

Dealer van Abarth en Alfa Romeo
Galvaniweg 1
8071 SC Nunspeet

www.wimprins.nl

Contactgegevens

Voorraad van deze aanbieder