Mijn Autokopen.nl

Ferrari 430 F 4.3 V8 Spider F1 | 16M-pack | Veel carbon!

2006 - 41.124 km - Benzine - Automaat - € 139.500,‑ € 139.500,‑
Stel een vraag aan Autobedrijf Wim Prins (Nunspeet)
Wat is de prijs na inruil?
Merk en model:
Ferrari 430
Uitvoering:
F 4.3 V8 Spider F1 | 16M-pack | Veel carbon!
Kilometerstand:
41.124 km
Bouwjaar:
08/2006
Prijs:
€ 139.500,‑ Wat is de prijs na inruil?
Wegenbelasting:
Vanaf € 75,33 p/mnd (Kies provincie)
Brandstof:
Benzine
Transmissie:
Automaat
Vermogen:
485 pk (357 kW)
Carrosserievorm:
Cabriolet (2-deurs)
Toon alle autogegevens Download als PDF
Deze Ferrari 430 heeft
  • garantie, vraag de aanbieder naar de voorwaarden.

Highlights

  • Lederen bekleding
  • Lichtmetalen velgen

Autobedrijf Wim Prins

Dealer van Abarth en Alfa Romeo
Galvaniweg 1
8071 SC Nunspeet

www.wimprins.nl

Contactgegevens

Voorraad van deze aanbieder

Autogegevens

Algemeen

Merk en model:
Ferrari 430
Uitvoering:
F 4.3 V8 Spider F1 | 16M-pack | Veel carbon!
Kilometerstand:
41.124 km
Bouwjaar:
08/2006
Prijs:
€ 139.500,‑
BTW/Marge:
Marge
Wegenbelasting:
Vanaf € 75,33 p/mnd (Kies provincie)
Deze Ferrari 430 heeft
  • garantie, vraag de aanbieder naar de voorwaarden.

Eigenschappen

Carrosserie

Voertuigsoort:
Personenauto
Carrosserievorm:
Cabriolet (2-deurs)
Kleur:
Giallo Modena (Geel)
Laksoort:
Basis/uni

Techniek

Brandstof:
Benzine
Transmissie:
Automaat
Gewicht voertuig:
1.565 kg
Laadvermogen:
-
Trekgewicht:
-
Motor:
4.308 cc
Vermogen:
485 pk (357 kW)

Bekleding

Materiaal:
Leder
Kleur:
Zwart

Milieu

Energielabel:
-
CO2-uitstoot:
420 g/km
Brandstofverbruik
- Stad:
-
- Buitenweg:
-
- Gecombineerd:
18,30 l/100km (1 op 5,5 km)

Highlights

  • Lederen bekleding
  • Lichtmetalen velgen

Alle opties en accessoires

  • Alarm klasse 1(startblokkering)
  • Alarmsysteem
  • Brandblusser
  • Carbon achterpaneel
  • Carbon dashboard
  • Carbon diffuser
  • Carbon frontspoiler
  • Carbon luchtroosters
  • Carbon middenconsole
  • Speciale kleur

Bijzonderheden

Algemene informatie

Technische informatie
Koppel: 465 Nm
Transmissie: 6 versnellingen, Automaat
Aandrijving: Achterwielaandrijving
Acceleratie (0-100): 4,1 s
Topsnelheid: 310 km/u

Milieu en verbruik
Brandstofverbruik in de stad: 26,9 l/100km (1 op 3,7)
Brandstofverbruik op de snelweg: 13,3 l/100km (1 op 7,5)
Energielabel: G

Onderhoud, historie en staat
Aantal eigenaren: 1
Aantal sleutels: 2

Financiële informatie
Motorrijtuigenbelasting: € 267 - € 292 per kwartaal

Voor wie een Ferrari F430 Spider niet exclusief genoeg vindt. Of graag herinnerd wil worden aan de 16e en - tot nu toe - laatste keer dat de Scuderia de constructeurstitel naar Maranello haalde: deze unieke, Giallo Modena (!) gespoten F430 werd in mei 2022 op speciaal verzoek door ons naar Nederland gehaald en beschikt over een zeldzaam 16M pakket met héél veel carbon. Begrijpt u meteen waarom het de Prins klant specifiek om dit exemplaar ging... Ook de onderhoudshistorie maakt de Scuderia lookalike begerenswaardig: door de jaren heen is er op reguliere basis perfecte service verleend door de officiële Ferrari dealer en specialist. En dan die samenstelling: knalgeel met Tricolore striping... Oef. Ongezien 490 paarden op het asfalt loslaten is er niet bij! En daar heeft de waanzinnige V8 sound ook een belangrijk aandeel in...

Exterieur
In vergelijking met voorganger 360 Modena is de F430 al een stuk agressievere verschijning. De F430 Scuderia of - in geval van de dakloze versie - Scuderia Spider 16M is wat dat betreft de overtreffende trap. Kennelijk viel de straatlegale uitvoering van de race-geprepareerde supercar bij liefhebbers dermate goed in de smaak, dat er een 16M-pretpakket voor beschikbaar werd gesteld om de 'standaard' F430 zodoende van een optische upgrade te kunnen voorzien. Maar ook die blijkt ergzeldzaam. Een Scuderia 16M herkent u aan de gewijzigde bumpers en extra koeling aan de achterzijde, rondom de diffusor, waardoor de dubbele uitlaten noodgedwongen naar boven moesten verhuizen, direct naast de kentekenplaat. Ook de grille achter heeft een meer open karakter en het omliggende paneel is gemaakt van carbon, net als de frontsplitter en diffusor. Het 16M-logo verwijst naar de 16 titels die Ferrari als Formule 1-constructeur behaalde: tot op de dag van vandaag een record. De luchtgeleiders in de voorbumper zijn scherper gestyled, net als de bumper(spoiler) zelf. De sleuven aan de zijkanten worden op hun beurt onderbroken door een lijn ten behoeve van de aerodynamica. Een heel ander soort lijn treft u dwars over het uitgesproken Giallo Modena koetswerk: de fraaie Tricolor striping inclusief Italiaanse driekleur is geplakt en legt het accent duidelijk op het race-DNA van de hardcore F430 Spider. Om het geheel nog wat meer jeu te geven werden er Giallo remklauwen gemonteerd. De Scuderia Ferrari Shields op de voorste schermen met daaronder 16M-badges laten niets aan het toeval over...

Interieur
Binnenin de open 2-zits supercar neemt u plaats in Nero lederen stoelen en heeft u zicht op een Nero lederen dashboard voorzien van een exclusieve carbon afwerking. De ventilatieroosters en middenconsole hebben dezelfde peperdure koolstofvezel finish. Ze dragen stuk voor stuk bij aan het afgeslankte wagengewicht dat de échte Ferrari F430 Scuderia Spider 16M van huis uit meekreeg. Voor subtiel contrast zorgen de aluminium sportpedalen en dito Shift Paddles achter het Nero lederen stuurwiel. Verder vallende Giallo rev-counter + Giallo gordels op - mocht u even vergeten zijn in wat voor opvallende kleur dit steigerende paard geleverd is. En anders helpen het achterdek en de aerodynamische buitenspiegels met karakteristiek 2-poot design wel een handje mee. Dat deze Ferrari unieker dan uniek is valt niet te missen!

Opties & extra's
De Scuderia en Scuderia 16M zijn van origine de meest uitgeklede versies van de F430 respectievelijk F430 Spider. Het is dus niet gek dat een extravagant uitrustingsniveau geenszins thuishoort op een 16M Pack. In plaats daarvan treft u een brandblusser achter de passagiersstoel. Netjes uit het zicht uiteraard, want in Maranello gaan ze er vooralsnog vanuit dat een bezoek aan het circuit niet uit de hand loopt.

Techniek & performance
Aan de grip zal het in ieder geval allerminst liggen: de Ferrari F430 Spider gaat als op rails de bocht door en laat zich nooit van de wijs brengen. Ook niet in de racemodus. Enkel wanneer de tractiecontrole wordt uitgeschakeld, komt het speelse karakter van de 490 oorverdovende paarden de hoek omkijken. Letterlijk. De opzwepende 8-cilinder maakt gebruik van 4,3 liter inhoud en géén turbo's. De Scuderia 16M-lozetechniek kost de F430 dan wel 20 pk, van de 80 kg aan ingeleverd wagengewicht blijft er wellicht door alle carbon toch nog wat van de prestatie-upgrade over. Niet dat dat nodig is met een topsnelheid van 315 km/h en een 0-100 km/h sprint binnen 4 seconden... Aan de sound moet u al helemaal niet willen tornen: wát een spektakel! De Ferrari V8 brult, krijst en gilt erop los naarmate het toerental van de atmosferische krachtbron een vlucht neemt. Op zoek naar Ferrari beleving in het kwadraat? Onze Spider 16M heeft aan een lookalike spec (meer dan) genoeg.

Met vriendelijke groet,
team Prins.

Autobedrijf Wim Prins

Autobedrijf Wim Prins

Dealer van Abarth en Alfa Romeo
Galvaniweg 1
8071 SC Nunspeet

www.wimprins.nl

Contactgegevens

Voorraad van deze aanbieder