BMW 507

Voor oldtimerbezitters gaat het waarschijnlijk nog niet snel genoeg maar achter de schermen wordt er bij het Ministerie van Financiën gewerkt aan een nieuw plan voor het al dan niet heffen van wegenbelasting voor oldtimers.

De vrijstelling van wegenbelasting voor oldtimers blijft deels bestaan. Het plan dat het kabinet vorig jaar presenteerde om motorrijtuigenbelasting (MRB) te gaan heffen voor alle oldtimers wordt nu achter de schermen bijgeslepen, nadat onlangs een motie in de Tweede Kamer werd aangenomen om de échte oldtimerliefhebbers te ontzien.

Volgens de Rai Vereniging wordt er na de Pasen een plan van het Ministerie van Financiën naar de Tweede Kamer gestuurd met meerdere opties om de veelrijders te schiften van de liefhebbers. Die eerste groep gaat wegenbelasting betalen, die tweede niet. Dat kan door middel van een kilometergrens, een dagenkaart of het oprekken van de autoleeftijdgrens.

Cees Boutens neemt namens de Rai Vereniging deel aan het overleg met de ministeries en andere betrokken partijen. Hij wil vooral een snelle oplossing: “Belangrijk nu is vooral dat er snel duidelijkheid komt, want de onzekerheid richt op dit moment de meeste schade aan de oldtimerbranche aan.”

Update 

16 april 2013: het overleg tussen staatssecretaris Weekers en de branche is mislukt. Er liggen nu zeven opties op tafel, waaronder het oospronkelijke plan.