Volkswagen Golf Twindrive Bluemotion

Volkswagen lanceert een milieuvriendelijk modeloffensief. Op de autosalon van Genève debuteert naast de elektrische e-Golf en de ultrazuinige XL1 de Golf Twindrive Bluemotion. Dat is een plug-in hybride met een CO2-uitstoot van 35 g/km.

Een plug-in hybride met een CO2-uitstoot van 35 g/km en een brandstofverbruik van 1 op 66,6? Zagen we die cijfers niet eerder voorbij komen deze week? Inderdaad, Audi onthulde namelijk de A3 e-tron - de technische evenknie van de nu onthulde Volkswagen Golf Twindrive Bluemotion.

Veel informatie geeft Volkswagen nog niet vrij over de auto, dus we kijken maar even in de specificaties van de A3 e-tron voor wat aanvullende informatie. De aandrijflijn bestaat uit een 1.4 TSI-motor, een elektromotor en zeventraps DSG-automaat. De systeemoutput is 204 pk en 350 Nm en de elektrische actieradius 50 kilometer.

Volkswagen heeft de auto al laten zien op een speciaal evenement in Duitsland. Daar is ook de bijgaande foto geschoten, meer beeld is er nog niet van de auto. Op de autosalon van Genève hopen we alle 'in en outs' te horen. Ook wanneer we deze veelbelovende auto - want: 7 procent bijtelling vanaf 1 januari - op de weg gaan zien.