Vanaf juli staat de Mitsubishi Outlander PHEV in de Nederlandse showrooms. Uit voorlopige metingen lijkt de geavanceerde SUV af te stevenen op een CO2-uitstoot van niet meer dan 44 g/km. 

Begin maart toont Mitsubishi de Outlander PHEV op de autosalon van Genève. Jazeker, het model was ook al te zien op de autoshow in Parijs afgelopen september, maar dat was de versie zoals die nu in Japan rondrijdt. Voor de Europese markt heeft het merk enkele aanpassingen om de typegoedkeuring rond te krijgen. Zo krijgt de Europese PHEV andere banden en remmen. 

In Genève hopen we ook de definitieve cijfers van de Europese uitvoering te horen te krijgen. Nu al lijkt het een veelbelovende auto te worden qua belastingvoordelen, want voorlopige data geven aan dat de CO2-uitstoot niet meer zou zijn dan 44 g/km. Een ruime voldoende dus om in aanmerking te komen voor 0 procent bijtelling. Het gecombineerde brandstofverbruik kan onder de 2 l/100 km uitkomen. 

Sinds december 2012 is de SUV, die volledig elektrisch kan rijden maar ook terreineigenschappen beschikt, te bestellen. Mitsubishi Motor Sales Nederland meldt dat sindsdien al vijftienhonderd orders voor de auto geplaatst zijn. Dat zou wel eens een verkoophit kunnen worden.De prijzen beginnen bij 43.490 euro.