SsangYong presenteert op de Seoul Motor Show later deze week de LIV-1 Concept. Deze auto moet samen met de SIV-1 die op de autosalon van Genève stond de toekomst van het merk SsangYong gaan vormgeven.

SsangYong stuurt weer een beetje informatie over de LIV-1 naar buiten. Na de eerste schetsen eerder deze week volgen nu meer afbeeldingen van het studiemodel - en wat informatie over de auto. De LIV-1 is namelijk niet zomaar een conceptcar, al zou je dat misschien wel denken door de stortvloed aan prototypes die SsangYong de laatste 2 jaar heeft gepresenteerd.

LIV staat voor Limitless Interface Vehicle. Veel over de auto zegt dat niet maar om het wat concreter te maken: de LIV-1 laat in grote lijnen de volgende generatie Rexton zien, de middelgrote SUV van SsangYong.

SsangYong wil echter uitbreiden en maakt er geen geheim van dat er ook een kleiner model in de planning staat. De SIV-1 Concept die op de autosalon van Genève debuteerde is daarvan de belangrijkste voorbode. De twee modellen vormen straks samen de nog verse Korando het hart van het modellengamma van SsangYong. Wanneer deze modellen precies op de markt komen maakt SsangYong later deze week bekend op de autoshow van Seoel.