Tesla werkt aan een software-update voor de Model S waarmee het mogelijk wordt om de auto op afstand te starten, met een iPhone of Android smartphone.

Tesla ontwikkelt op dit moment een firmware-update voor de Model S. Eén de verbeteringen is de mogelijkheid om de auto op afstand te starten met een smartphone. De update wordt in de komende maanden uitgerold, zo blijkt uit uitgelekte informatie die in handen is van de website 9to5mac.com.

De app die dit mogelijk moet maken voor de iPhone is bijna klaar, de applicatie voor Android-telefoons komt iets later. De Tesla start-app werkt mogelijk in combinatie met de vingerafdrukscanner die op sommige smartphones zit – als extra beveiliging.

Tesla wil telefoons beter integreren met de software en hardware in de auto. De mogelijkheden om te starten met een smartphone is daarvan onderdeel. Voorlopig wordt de applicatie alleen ontwikkeld voor iPhone en Android-modellen. Overigens is Tesla niet de enige autofabrikant met deze gadget, Jaguar maakte onlangs bekend dat de nieuwe XE ook de mogelijkheid krijgt om de auto op afstand te starten en vergrendelen met een telefoon.