Mercedes-AMG GT knutselpakket

We zijn in afwachting van de onthulling van de Mercedes-AMG GT, de Porsche 911-concurrent van Mercedes-Benz. Voor wie niet kan wachten is er nu een knutselpakket.

Binnenkort trekt Mercedes-Benz het doek af van de AMG GT, de nieuwe sportauto van het merk. Voor wie de spanning teveel wordt heeft Mercedes-Benz nu een bezigheidstherapie: een knutselpakketje. Beetje knippen en plakken om het wachten te verzachten. Verwacht dan niet dat je meteen de hele auto te zijn krijgt, het papieren resultaat heeft namelijk een camouflageprint.

In de afgelopen maanden heeft mercedes-Benz al wat informatie vrijgegeven over de auto. Zo weten we al hoe interieur eruit ziet, mochten we een blik werpen op het silhouet van de auto en is er al wat technische informatie bekend.

De AMG GT krijgt een 4,0 liter V8 twinturbomotor met 510 pk en 650 Nm koppel. Hoewel de GT de SLS lijkt op te volgen is het nieuwe model een heel ander soort auto. Je kunt de GT zien als tegenhanger van de Porsche 911 en de aankomende Alfieri van Maserati. Op de autosalon van Parijs begin oktober is de Mercedes-AMG GT voor het eerst te zien.