De nieuwe Mini John Cooper Works is met 231 pk de krachtigste in serie gebouwde Mini ooit. In mei staat ‘ie in de showroom.

Mini stelt de nieuwe John Cooper Works-uitvoering voor. Zoals verwacht is de nieuwe topuitvoering de krachtigste Mini die het merk ooit in serie bouwde. Achter de ronde koplampen ligt de van BMW bekende 2,0 liter viercilinder turbomotor met 231 pk vermogen en 320 Nm koppel. Deze zorgt ervoor dat de John Cooper Works in 6,3 seconden van 0 naar 100 km/u sprint. Als je hebt gekozen voor de zestraps automatische versnellingsbak dan duurt dit sprintje zelfs nog 0,2 seconden korter. De automaatversie is ook zuiniger, Mini geeft een verbruik op van 5,7 l/100 km (1 op 17,5) en een CO2-uitstoot van 133 g/km. De verbruikscijfers van de handgeschakelde versie zijn nog niet bekend.

De motor is de niet de enige aanpassing die Mini deed. Het remsysteem is ontwikkeld door de Italiaanse specialist Brembo en het onderstel is doorontwikkeld zodat de JCW-uitvoering een ‘scherpe kartachtige rijbeleving’ moet bieden. Variabele stuurbekrachtiging, een elektronisch differentieelslot en instelbare dempers (optie) moeten de rij-eigenschappen van de Mini John Cooper Works naar een hoger plan tillen.

Uiterlijk onderscheidt de Mini JCW zich van de Cooper en Cooper S met grotere luchtinlaten in de voorbumper, speciale sideskirts, een grotere achterspoiler, 17 inch racewielen, verbrede wielkasten, led-koplampen en extra dikke uitlaatpijpeinden. In het interieur zijn sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen, een sportstuur en een instrumentarium met racemeters te vinden.

De Mini John Cooper Works staat in bij de dealers, prijzen zijn nog niet bekend.