Opel Monza Concept

Opel komt met een nieuw vlaggenschip, gebaseerd op de Monza Concept. Het wordt echter een grote SUV, die tegen een concurrerende prijs op de markt zal komen.

Vorig jaar presenteerde Opel op de Frankfurt autoshow IAA de Monza conceptcar. Een schitterende coupé die een aantal zaken illustreerde van het Opel van de toekomst: zuinigheid, connectiviteit en ontwerp. 

Nu komt het Duitse magazine AutoBild met nieuws dat Opel werkt aan de ontwikkeling van een nieuw vlaggenschip, dat gebaseerd wordt op de Monza Concept. Er is echter een groot verschil met het studiemodel: het nieuwe topmodel wordt geen coupé maar een SUV van bijna 5 meter lang.

Deze krijgt wel stijlkenmerken mee van de hier afgebeelde Monza Concept. Elementen als lichtunits, luchtinlaten en het toegepaste chroom zullen op de SUV terugkeren. Opels topmodel zal het platform delen met een model van zustermerk Buick. De benzine- en dieselmotoren komen uit de Insignia. 

De auto verschijnt in 2017. De Duitse richtprijs is 26.000 euro, zo rapporteert AutoBild. In Nederland zal deze iets onder de 30 mille uitkomen. Daarmee wordt de 'Monza SUV' een voordelig alternatief voor de exemplaren van premiummerken Audi en BMW.