Opel heeft voorafgaand aan de start van de autosalon van Genève de S en Rocks onthuld. In het Geneva Starling Hotel maken we kennis met de nieuwe Adams, op de daarvoor speciaal ingerichte Opel Adam Play Ground.

Opel breidt de Adam-familie uit met de S en Rocks. Die laatste was al ‘digitaal’ onthuld, de Adam S zien we hier in Genève voor het eerst. De S is het sportieve topmodel van de Adam. Dat er ooit een OPC-versie komt als overtreffende trap is niet waarschijnlijk, zo maken we op uit de woorden van de PR-man van Opel.

De S heeft een 1.4 turbomotor met 150 pk, die een topsnelheid van 220 km/u mogelijk maakt. Daar blijft het bij, Opel monteert ook een sportonderstel en verbeterde remmen. De achterspoiler zit er niet alleen ter verfraaiing maar genereert ook de nodige downforce bij hogere snelheden. Fraaie 18 inch wielen maken de Adam S samen met diverse andere sportieve details een sportief bommetje om te zien.

Rocks

De Adam Rocks komt in augustus of september naar Nederland en is met zijn open dak en SUV-looks een guitig ogend autootje. Het dak opent alleen boven de voorpassagiers en schuift dus niet helemaal naar achteren toe open. De Rocks komt ook met de nieuwe driecilindermotoren, die de prijs van de Adam ‘redelijk aansprekend’ moeten maken, door de lagere CO-uitstoot en dus de lagere BPM-belasting.

Wat Opel niet heeft meegenomen naar deze voorpremière is de Astra OPC Extreme, waarvan we vorige week al de eerste foto’s te zien kregen. Officieel gaat de auto pas in productie ‘als er voldoende positieve reacties binnen komen’, maar de woordvoerder van het merk vertrouwt ons toe dat die er allang zijn. Opel gaat een gelimiteerde oplage bouwen, waarvan er paar naar Nederland komen.