Nee, SsangYongs compacte cross-over is nog altijd niet productieklaar. Wederom krijgen we twee conceptcars te zien. Die tonen wel aan dat al nagedacht is over de uitrusting.

Het Koreaanse merk SsangYong toont al sinds 2011 studiemodellen van een compacte cross-over op autoshows. Nog altijd is het uiteindelijke productiemodel, de SsangYong X100, niet af. Daarom krijgen we op de autosalon van Parijs wederom twee XIV-conceptcars te zien. 'XIV' is de afkorting die het merk gebruikt voor 'eXciting user-Interface Vehicle'. 

Beide nieuwe concepts zijn 4.195 mm lang en hebben een wielbasis van 2.600 mm. Hoewel we nog wat in het duister tasten over wat we zien op de hierbij afgedrukte teaserafbeeldingen lijkt SsangYong twee mogelijke uitvoeringen van de uiteindelijke cross-over te gaan tonen. 

De XIV-Adventure - op de teasers in het groen - zal een stoer off-road uiterlijk meekrijgen, met zaken als underbody beschermplaten en dakrails met bepakking. De andere conceptcar, XIV-Air geheten, lijkt een dak te hebben dat over de lengte open kan. 

Voor de twee modellen is een benzine- en dieselmotor beschikbaar, beide smaken met 1,6 liter inhoud. Deze krachtbronnen, die al tegemoetkomen aan de eisen die de Euro6-uitlaatgasnorm stelt, komen ook in de X100 beschikbaar. Of er nog een hybride aandrijving komt laat het merk nu even in het midden.