De nieuwe generatie Opel Vivaro verschijnt wederom als Combi. De bus voor personenvervoer biedt plaats aan acht passagiers. 

Een half jaartje geleden presenteerde Opel de nieuwe generatie Vivaro, een middelgrote bestelwagen. Nu volgt de uitvoering als personenbus, de Vivaro Combi. Opel toont 'em voor het eerst op de IAA-autobeurs voor bedrijfswagens in Hannover, die volgende week begint.

De Combi heeft in plaats van een laadcabine twee driepersoonsbanken achter de voorste rij. Het meubilair is flexibel, zo kan de achterste bank weggeklapt of de twee achterste zitrijen helemaal verwijderd worden. Zo kun je de Vivaro Combi als goederenbusje gebruiken, een soort MPV in het groot dus. Natuurlijk is de Combi achterin voorzien van ramen. 

Opel zal het chassis in twee maten aanbieden. De kortste bedraagt 5,0 meter, de langere 5,4 meter. Laatstgenoemde kan met een verhoogd dak (2,5 meter) besteld worden, standaard is de hoogte van de wagen 1,95 meter. De extra centimeters die de nieuwe generatie Combi gekregen heeft komen ten goede aan de bagageruimte. 

Het Duitse merk heeft enkele verbeteringen doorgevoerd ten opzichte van de vorige Vivaro Combi. Het portier in de voorcabine kan 180 graden geopend worden. Handig is het uitklapbare zitje met schrijf/laptop-tafeltje. Onder de nieuwe optionele accessoires zijn Keyless Open&Start en het Intellilink-navigatiesysteem met Bluetooth. 

De prijzen beginnen bij 22.795 euro exclusief btw en BPM. Daarvoor geeft de dealer een 1,6 liter CDTI-diesel mee die 90 pk levert en 1 op 16,4 (6,1 l/100 km) verbruikt. Dezelfde motor is ook verkrijgbaar met 115 pk. Dan zijn er twee 1.6 CDTI-motoren met dubbele turbo's, 120 en 140 pk sterk. Alle andere prijzen volgen nog, net als de standaarduitrusting.