Skoda Superb Greenline

Skoda komt met een Greenline-uitvoering van de Superb. Een aangepaste versnellingsbak, speciale katalysator en aerodynamische verbeteringen dragen bij aan een theoretisch brandstofverbruik van 1 op 27.

Ook van de Superb verschijnt een zuinige Greenline-uitvoering. Skoda stelt hem voor op de IAA in Frankfurt volgende maand. De Superb Greenline heeft een aangepaste versie van de 1.6 TDI-motor aan boord, die slechts 95 g/km CO2 uitstoot. Dat is een forse verbetering ten opzichte van de 108 g/km van de gewone 1.6 TDI-uitvoering. Beide zijn overigens goed voor 20 procent bijtelling.

Skoda geeft een verbruik op van 3,7 l/100 km (1 op 27), waarmee de actieradius in theorie 1.780 kilometer is. De 120 pk sterke dieselmotor is gekoppeld aan een zesversnellingsbak met langere verhoudingen. De katalysator heeft SCR-techniek gekregen, waarbij het additief AdBlue in het uitlaatsysteem wordt gespoten om schadelijke deeltjes te elimineren.

Skoda heeft ook diverse aerodynamische verbeteringen doorgevoerd, waaronder een achterspoiler, een gladdere wagenbodem en een verlaging van de koets met 15 mm.

De Superb Greenline wordt eind dit jaar leverbaar als hatchback en Combi, in de uitvoeringen Active, Ambition en Style. De prijzen zijn nog niet bekend.