Infotainmentsystemen en auto's raken steeds meer met elkaar verweven. Dat is goed te zien aan de presentaties op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. In Detroit zijn de voorbereidingen van Amerika's eerste autoshow in 2015 in volle gang. 

Op de CES zijn steeds vaker autofabrikanten aanwezig. Sommige, zoals BMW en Volkswagen, tonen nieuwe infotainmentsnufjes. De conceptcar Mercedes-Benz F 015 Luxury in Motion is de zelfrijdende auto van de toekomst. Overigens komt ook Nissan met zo'n autonome auto, die het samen met Nasa ontwikkelt. 

Detroit: verwachte modellen

Op de autoshow die aanstaande week in Detroit volgt zal Infiniti de Q60 (de opvolger van de G-serie) als conceptcar onthullen. Verder zullen onder meer de Volvo S60 Cross Country en de performancemodellen Lexus GS-F en Mercedes-AMG GLE 63 Coupé aan het publiek worden getoond. 

Opel Adam Rocks

Nieuwe uitvoeringen

Donkervoort heeft de D8 GTO nog een beetje aangescherpt voor een speciale serie met naam Bilsterberg Edition. Een snelle Cupra-versie is nu ook beschikbaar van de Seat Leon ST. Land Rover neemt afscheid van de Defender; drie limited editions luiden het vaarwel in. Wat Audi Exclusive kan betekenen zie je in een bijzonder uitgevoerde RS 6 Avant.  

Verder op Autokopen.nl

Een nieuwe turbomotor en de ruige topuitvoering Rocks waren voor ons de aanleiding om de Opel Adam nog eens te testen. De nieuwe Hyundai i20, in alles anders dan z'n voorganger, moet er eveneens aan geloven. Ook in 2015 vind je weer alle voordeelacties van dealers en importeurs op onze site. Onder de eerste nieuwe acties vind je vooral lage rente op financiering en BPM-voordeel op voorraadauto's. Hyundai pakt het anders aan, die berekent de BPM-verhoging niet door in de consumentenprijzen van haar modellen.