De 'hot hatch' Ford Fiesta ST is er voortaan ook met 200 pk vermogen en 290 Nm koppel - plus een piekvermogen van 215 pk en 320 Nm. Ford noemt 'em Fiesta ST200.

De in 2013 geïntoduceerde Ford Fiesta ST is zo populair dat er al dertigduizend stuks van verkocht zijn. Ford wil de liefhebbers van sportief rijden nog meer bieden en komt daarom met de Fiesta ST200. Zoals de naam aangeeft biedt deze nieuwkomer 10 procent meer vermogen, tot een totaal van 200 pk. Het koppel is zelfs 20 procent hoger (290 Nm) dan in de reguliere ST.

Daarmee is het de krachtigste Ford Fiesta ooit in massa geproduceerd. De 0-100 km/u kan weer 0,2 seconden rapper worden afgelegd (6,7 seconden). Dat zit 'em vooral in het laatste stuk; de ST200 accelereert 23 procent sneller van 50 naar 100 km/u. De 1.6 EcoBoost-motor maximaal 20 seconden lang een overboostfunctie in de aanbieding. Daarbij ontvangt de ST200 tot 15 pk en 30 Nm extra kracht. De maximale snelheid ligt op 226 km/u.

Ford heeft niet alleen aan de motor gesleuteld. Het noemt verbeteringen in het remsysteem, achterwielophanging en Torque Vectoring Control. De stuurinrichting is aangepast, met onder meer snellere overbrengingsverhoudingen. De ST200 heeft unieke instellingen voor vering en demping, met een 15 mm lager zwaartepunt. 

Ford Fiesta ST200

Natuurlijk mag het gezien worden wanneer je in de allersnelste Fiesta rijdt. Het Amerikaanse merk geeft 'em dan ook een exclusief uiterlijk en innerlijk mee. Gespoten in Solid Silver Grey staat de ST200 op machinaal bewerkte, matzwarte lichtmetalen wielen. De remklauwen zijn rood van kleur. Het interieur, gedeeltelijk van leder, bestaat voorin uit Charcoal-kleurige Recaro-sportstoelen met contrasterende stiksels. Er zijn zilverkleurige details en verlichte instaplijsten.

Vanaf morgen is de Ford Fiesta ST200 te zien op de autosalon van Genève, samen met de gefacelifte Ford Kuga

Update

Eind maart heeft een Nederlandse woordvoerder laten weten dat de Ford Fiesta ST200 niet in Nederland verkocht zal worden. De bestaande Fiesta ST blijft wel leverbaar.