Terwijl een groot deel van Frankrijk plat ligt zijn Peugeot en Renault gewoon in de weer met nieuwe modellen. De ANWB heeft de Trekauto van het Jaar verkozen. Dit en meer lees in deze samenvatting van het belangrijkste autonieuws van de week.

Peugeot heeft de nieuwe generatie 3008 voorgesteld, het model is nu in design en techniek 'een echte SUV'. Er volgt een uitvoering met 21 procent bijtelling. Ander nieuws uit Frankrijk is de nieuwe Renault Grand Scénic, optioneel met zeven zitplaatsen verkrijgbaar. Dankzij 24 centimeter extra lengte biedt deze flink meer bagageruimte. Subaru heeft de sportcoupé BRZ vernieuwd en van extra vermogen voorzien. Andere gefacelifte modellen zijn de Volkswagen Beetle en Nissan GT-R Nismo. 

Diverse nieuwtjes

De Opel Astra sleept opnieuw een prijs in de wacht. De Auto van het Jaar is volgens de ANWB ook de Trekauto van het Jaar 2016. Citroën heeft de aanschafprijs bekendgemaakt van de Rip Curl-uitvoering van de C4 Cactus. Volkswagen laat ons kennismaken met het interieur van de vernieuwde Amarok pick-up.

Vanwege de terugkeer in de Formule 1 presenteert Renault vandaag de Clio R.S. 16 Concept. Nu al licht moederbedrijf PSA van Peugeot en Citroën de toekomstige elektrische en plug-in hybride modellen vanaf 2019 toe. Op het Concorso d'Eleganza Villa d'Este voor klassieke en exclusieve auto's heeft BMW de 2002 Hommage geshowd, een eerbetoon aan de 50-jarige 02-serie. 

Subaru BRZ

Verder nieuw op Autokopen.nl

Mooi beeld van het concours is overigens te zien in de fotoreportage; daarnaast is onze videorubriek aangevuld met nieuw materiaal. En in de actierubriek vind je vooral nieuw financierings- en leasevoordeel. Volgende week verwachten we meer nieuwe aanbiedingen.

De twee auto's die we deze week hebben getest zijn allebei SUV's: de vernieuwde Peugeot 2008 en de hybride nieuwkomer Kia Niro. Later dit weekend volgt nog een test van de Opel Astra Sports Tourer - stay tuned!