Mijn Autokopen.nl

Gamma Racing Day 2015

Van Max Verstappen tot Nissan Playstation Academy

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Dit jaar begint de uitbreiding van een naar twee dagen Gamma Racing Day(s). Daardoor is er zowel op zaterdag als zondag een volwaardige autosportdag, inclusief Formule 1-demonstraties. En wie zelf wil racen neemt plaats achter de PlayStation in de GT Academy.

Ook dit jaar vindt op het TT Circuit in Assen de Gamma Racing Day plaats. Officieel is dat op zondag 2 augustus, maar in het kader van de uitbreiding starten op zaterdagmiddag de eerste races al. De raceklassen zijn beide dagen bijna gelijk, net als de shows. Want je ziet natuurlijk de nodige, spectaculaire demonstraties.

Neerlands eigen Formule 1-coureur Max Verstappen zal laten zien hoe goed 'ie z'n Toro Rosso-bolide al beheerst. De racende tweeling Tim en Tom Coronel en veelzijdig coureur Robert Doornbos zijn eveneens present. Daarnaast zie je hoe top motorcoureurs het voorwiel omhoog of de knieën bij het asfalt houden. Onder meer de broers Álex en Marc Márques, respectievelijk Moto 3- en 2-kampioen, plus Moto GP-winnaar Scott Redding geven een demo. Naast auto's en motoren komen zijspannen en karts in actie. 

Renault Clio R.S. 200 EDC Trophy

Op vrijdag zijn de trainingen al te bezoeken. Ben je in het bezit van een 'free ticket', te downloaden op onderstaande website, dan krijg je op zondag 2 augustus gratis toegang tot de acht tribunes en het grastalud. Wie de bolides van dichtbij wilt bekijken, handtekeningen verzamelen of om andere redenen de paddock bezoeken heeft een paddockkaart nodig - uitgezonderd kinderen. Er is ook een Hospitality-arrangement met uitzicht op de baan, inclusief catering. 

Raceprogramma

Formula Renault 2.0 is een Northern European Cup. Dit in tegenstelling tot het tweede kampioenschap waarmee het Franse merk aan de start komt, de Clio Cup Benelux. Professionals, semi-pro's en 'gentleman drivers' strijden zonder inmenging van automerken in de Supercar Challenge. Indrukwekkende modellen, waaronder de Corvette ZR1 en Ferrari 458, rijden in de GT-raceklassen terwijl bekende straatauto's als de Ford Focus en BMW 1 Serie bij de toerwagenklassen worden ingedeeld. 

In het Nederlands Kampioenschap Historische Toerwagens en GT's proberen de klassieke Ford Mustang, Mini Cooper S, Jaguar E-Type, Volvo Amazon en andere iconen elkaar kwijt te rijden. Spectaculair is de Boss GP Series, waarin racewagens uit de Formule 1, GP2 en IndyCar het tegen elkaar opnemen. De auto's hebben alle zo'n hun eigenschappen waarmee ze kunnen scoren.

Nissan GT-R endurance racing

GT Academy

Zou je zelf liever ín een raceauto zitten dan ernaar te kijken? Ben je bekwaam in de online game Gran Turismo? Dan kun je tijdens de Racing Day deelnemen aan de nationale kwalificatieronde van de GT Academy. Dat is een selectie- en opleidingsprogramma van Nissan en Gran Turismo, waarbij de winnaars uiteindelijk gaan racen in de Blancpain Endurance Series. 

Kandidaten demonstreren hun virtuele rijkunsten en laten hun reactievermogen testen. Daarnaast worden ze beoordeeld tijdens een mediatraining. Er is slechts een enkele plek voor de Europese finale, dus haal als een volleerd coureur alles uit de kast om jezelf te bewijzen. En lukt het niet of heb je geen zin in gamen, ook dan maak je een leuke dag mee. Want op de Gamma Racing Day verveelt niemand zich.

Wanneer:
1 en 2 augustus 2015
Openingstijden:
van 9.00 tot 18.00 uur
Plaats:
TT Circuit
De Haar 9
9405 TE Assen
Nederland
Prijs:
€ 5,00 tot € 15,00 inclusief toegang paddock (zondag gratis op vertoon 'free ticket'). Kinderen tot 12 jaar gratis. Hospitality-arrangement € 195,00 ex-btw.
Meer informatie:
www.gammaracingday.nl/

Nu op voorraad