Mijn Autokopen.nl

Concours d'Élégance Paleis Het Loo 2016

Dit jaar met veel primeurs op het Concours Modern

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

De bekende onderdelen van het Concours d'Élégance Paleis Het Loo worden dit jaar aangevuld met een Club Concours en een Concours Modern. Zo presenteren automerken nieuwe modellen die niet eerder in Nederland te zien waren.

In het eerste weekend van juli vindt op en rond de paleistuinen in Apeldoorn weer het Concours d'Élégance Paleis het Loo plaats. Inmiddels staat dit evenement bekend als een tentoonstelling van honderden klassieke auto's met allure die strijden om de titel 'Best of Show'.

Ook de jaarlijks terugkerende nevenactiviteiten zijn dit jaar van de partij: de sprint van vooroorlogse auto's op de Koningslaan, de gratis klassiekerparkeerplaats voor de old- en youngtimers van bezoekers, de show van exclusieve supercars en de Royal Fair met lifestyleartikelen. Er zijn echter ook nieuwe programma-onderdelen. 

Club Concours en Club Modern

Bij de oude paleisstallen vindt voor het eerst het Club Concours plaats. Dit is evengoed een concours d'élégance met prijzen, maar dan voor merkenclubs. Clubleden presenteren hun mooiste auto's en hijsen zichzelf in kleding die de sfeer van het tentoongestelde merk of model het best belichaamt. Niet alleen een jury bestaande uit autojournalisten, maar ook het publiek, heeft een stem in de beoordeling. 

Alpine Vision Concept en klassieker

Het Concours Modern zou je kunnen zien als een expo van nieuwe modellen, vergelijkbaar met een beurs als de AutoRai. Hier worden de auto's echter ook gejureerd. Onder meer de volgende nieuwkomers zijn, al dan niet voor het eerst in Nederland, op het concours te zien: de Alfa Giulia, Fiat 124 Spider - temidden van historische uitvoeringen van de 124 Spider -, Cadillac CT6 en XT 5, Chevrolet Corvette R Edition, de nieuwe Chevrolet Camaro, Jaguar F-Pace en Tesla Model X.

Alpine, Renault, Dino en Porsche

Bovendien is de Alpine Vision Concept voor het eerst te bewonderen in ons land. Deze conceptcar loopt vooruit op de terugkeer van het sportautomerk van Renault eind dit jaar, als de straatlegale productieversie zal worden onthuld. De elegante conceptcar wordt in Apeldoorn geflankeerd door een Willys Interlagos coupé die in de basis een Alpine A110 is, plus een zeldzame A110 Cabrio. Beide zijn afkomstig uit Zuid-Amerika. Ook wordt er een speciale Alpine-klasse bij het klassieke concours beoordeeld. Het moederbedrijf van Alpine is tevens aanwezig met een display over de geschiedenis van het merk Renault.

Vooraan de Dino 246 GTS uit 1972

Een van de andere concoursthema's is '60 jaar Dino'. Tussen 1968 en 1976 produceerde Ferrari auto's onder de merknaam Dino. Deze 'betaalbare' sportauto's hadden een middenmotor en waren achterwiel aangedreven. Ook Fiat bouwde spiders en coupé's onder de naam Dino (1966-73), waarop Ferrari dan weer z'n Formule 2-auto kon baseren. Als wederdienst leverde Ferrari de V6 'Dino'-motor voor in de Fiat. In Apeldoorn wordt de Dino-geschiedenis verteld aan de hand van circa zestig klassieke modellen. 

Andere automerken en -modellen waarvoor dit jaar speciale concoursklassen worden ingericht zijn: Lagonda (110 jaar), BMW (100 jaar), Bugatti Type 57 (80 jaar) en Alfa Romeo Giulia. Thematische klassen zijn Interbellum Nostalgia, Unrestored Pre-War, Gentlemen Sports Cars (jaren '50 tot en met '70) en Special Coachwork. Ter gelegenheid van de opening van het Porsche Classic Center in Gelderland zal ook iedere generatie van de Porsche 911 RS sinds 1973 te zien zijn. Daarnaast is op de Porsche-stand de gloednieuwe 718 Cayman en Boxster zien, en de supersnelle 918 Spyder.

Met al deze interessante auto's is het wellicht handig om een kaartje voor het hele weekend te bestellen.

Wanneer:
2 en 3 juli 2016
Plaats:
tuinen Paleis Het Loo
Koninklijk Park 1
7315 JA Apeldoorn
Nederland
Prijs:
€ 30,00 p.p. per dag of € 50,00 voor het hele weekend. Kinderen van 6 tot en met 17 jaar € 10,00 p.p. per dag.
Meer informatie:
www.concourselegance.com/

Nu op voorraad

Tags: porsche renault oldtimers dino