Mijn Autokopen.nl

Nationaal Oldtimer Festival 2016

Concours, clubs, vrij rijden, fotoshoot en meer

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Het concours, vrij rijden, de fotoshoot, clubpaddock en andere activiteiten van het Nationaal Oldtimer Festival worden ook dit jaar aangevuld met die van Paddock Porsche. Inderdaad, twee festivals voor de prijs van een. 

Op zondag 31 juli 2016 vindt op het Circuit Park Zandvoort een dubbelfestival plaats. Terwijl het Nationaal Oldtimer Festival de hoofdmoot vormt wordt een deel van het park ingericht als Paddock Porsche. Dat kun je gewoon met hetzelfde ticket bezoeken. Hier zetten we het specifieke oldtimerprogramma uiteen.

Wil je het festival bezoeken met een oldtimer dan is een autoticket gratis voor de eerste duizend personen die zich aanmelden. Zijn de gratis kaartjes op dan wordt het showautoticket aangeboden tegen 12 euro in plaats van 28 euro, inclusief persoonlijke entree. Je mag daarmee je auto parkeren op de showpaddocks zodat iedereen 'em kan bekijken. Ook geschorste klassiekers zijn welkom zolang deze worden aangemeld in het kader van de Evenementenregeling van de Belastingdienst. Op onderstaande website vind je meer info en kun je tickets boeken. 

Wat is er te doen?

Een groot deel van de paddock wordt ingericht voor auto- en merkenclubs met oldtimers. Zij zullen meer dan zevenhonderd clubauto's tentoonstellen, die samen een mooi overzicht vormen van de Nederlandse oldtimerscene. Verwacht onder meer de Mazda RX-7 Club, Volvo Klassieker Vereniging, Ford Capri Club Nederland, Stichting Opel Super Six maar ook The Dukes of Hazzard. 

Als je oldtimer nog in goede staat is of bijzonder is dan kun je 'em ook aanmelden voor het Meguair's Concours d'Élégance. Met deze verkiezing zijn mooie prijzen te winnen. Deelname kan ook gecombineerd worden met de gratis fotoshoot van jou met je oldtimer. Om in de sfeer van vroeger te komen wordt op het podium dans en muziek uit de jaren '40 en '50 van de vorige eeuw uitgevoerd, in de Army Show. Op de paddocks staat tot slot een markt met accessoires, kleding en lifestyle. 

Ford Capri

Circuitprogramma

Een andere mogelijkheid tot deelname aan het Oldtimer Festival biedt de Parade. Hierin kun je in je eigen auto op een rustig tempo de baan verkennen. Wil je wat sneller en scherper circuitrijden dan is het onderdeel Track Time geschikter. Zowel bij dit vrij rijden als de Parade kun je een passagier meenemen. Kijk vooraf op ondergenoemde website voor aanmelding, de voorwaarden en kosten. Overigens bestaat de dag tevoren ook de mogelijkheid tot vrij rijden.

Tijdens het festival wordt er ook geracet. Historische productiesportwagens tot en met bouwjaar 1971 strijden tegen elkaar in de Legendary Circuits Series. De auto's met een motorinhoud tot 2 liter voelen zich prima thuis op het voormalige GP-circuit van Zandvoort.

De uit Duitsland afkomstige Morgan Sports Car Club rijdt eveneens een wedstrijd. Vreemd genoeg is deze niet beperkt tot rijders van het merk Morgan. Ook merken als BMW, Ferrari en Mini nemen deel. De tweede racevereniging die tijdens het Festival de strijd aangaat is Porsch Club Racing. Alle modellen van het merk, ongeacht type of leeftijd, kunnen daarbij aan de start verschijnen. Evenmin wordt onderscheid gemaakt tussen ervaring of leeftijd van de coureurs. Komt dat zien.

Wanneer:
31 juli 2016
Openingstijden:
van 9.00 tot 18.00 uur
Plaats:
Circuit Park Zandvoort
Burg. van Alphenstraat 108
2041 KP Zandvoort
Nederland
Prijs:
€ 20,00 (kinderen tot en met 5 jaar gratis, van 6 tot en met 14 jaar € 5,00) exclusief showautoticket
Meer informatie:
www.nationaaloldtimerfestival.nl/

Nu op voorraad