Mijn Autokopen.nl

Aircooled Winterfest 2017

Groots evenement luchtgekoelde Volkswagens

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Het nieuwe festivaljaar wordt afgetrapt met het Aircooled Winterfest. Kom ook met je Volkswagen, show 'em - of win een klassieke Kever!

Het eerste het beste weekend ná oud en nieuw is het al raak: het allereerste autofestival van het nieuwe jaar wordt georganiseerd. De eer gaat naar het Aircooled Winterfest 2017, gericht op klassieke Volkswagen Kevers, VW-bussen, Porsches en andere luchtgekoelde wagens. Noteer alvast maar in je agenda: zaterdag 7 en zondag 8 januari in het Autotron Rosmalen.

Bezoekers met een thema-auto mogen deze parkeren op de showpaddock buiten, rondom de Expodome. Bij slecht weer zal voor een deel van de auto's plek zijn in de Spykerhal. De auto's op de showpaddocks zijn door alle bezoekers te bezichtigen en als je wilt mag je de jouwe ook te koop aanbieden. Een deel van het Expoplein wordt gereserveerd voor exclusieve, luchtgekoelde modellen uit collecties. 

Een deel van deze speciale modellen wordt op het podium gepresenteerd. Ook bijzondere Kevers en andere Volkswagens worden gedurende de twee dagen het podium opgereden, waar een kenner over het model vertelt en de eigenaar interviewt. 

Verkoop, clubstands, wedstrijden, workshops

Op het Aircooled Winterfest kunnen hobbyisten, autoclubs en bedrijven stands huren voor presentaties en verkoop van onderdelen en aanverwante VW-artikelen. Door een wedstrijd te koppelen aan de clubstands zullen de verenigingen zo fraai en origineel mogelijk voor de dag komen. Dit jaar is het thema 'barnfind': de speciale plek waar een luchtgekoelde klassieker jarenlang verborgen heeft gestaan voor 'ie daar door een liefhebber ontdekt werd. 

Volkswagen-onderdelen

Ook eigenaren van een thema-auto kunnen prijzen winnen. Een deskundige jury beoordeelt de mooiste exemplaren in diverse klassen en kiest dagelijks een prijswinnaar in de Show & Shine-wedstrijd. Op zondag wordt tevens de Best of Show beloond. Op deze laatste festivaldag worden trouwens de hele dag door leuke prijzen weggegeven, aan bezoekers. Jij kunt dan ook meedoen aan de loterij, met als hoofdprijs een klassieke Kever plus lidmaatschap van de Luchtgekoelde VW Club Nederland!

Vakman Henk Hendriks van Hot Rod Doesburg verzorgt dagelijks twee workshops. De eerste draait om de winterstalling van klassiekers: hoe kun je een old- of youngtimer veilig lange tijd stallen en voorkom je negatieve gevolgen? De andere workshop gaat in op moderne brandstoffen met ethanol, waar klassieke auto's niet op berekend zijn. Hendriks vertelt hoe schade voorkomen kan worden en wat nuttig is te doen. 

Wanneer:
7 en 8 januari 2017
Openingstijden:
van 10.00 tot 17.00 uur
Plaats:
Autotron
Graafsebaan 133
5248 NL Rosmalen
Nederland
Prijs:
€ 15,00 (kinderen tot en met 5 jaar gratis, van 6 tot en met 14 jaar € 5,00); leden Volkswagen-clubs € 10,00
Meer informatie:
www.aircooledwinterfest.nl/

Nu op voorraad