Mijn Autokopen.nl

Private lease Volkswagen Polo? Hier zijn vijf alternatieven

Kijk ook eens naar deze compacte modellen

Natuurlijk, de kwaliteiten van de Volkswagen Polo staan buiten kijf. Maar er zijn ook nog heel veel andere goede compacte auto’s. Wij hebben vijf alternatieven uitgezocht die aantrekkelijk zijn om te private leasen. En dat kan in sommige gevallen zelfs al voor een aanzienlijk lager maandbedrag dan bij Volkswagen.

De Volkswagen Polo is te private leasen vanaf 289 euro per maand, een aantrekkelijk tarief voor een compact model met 80 pk sterke benzinemotor. Zeker als je naar de uitrusting kijkt, die al behoorlijk compleet is met onder meer een multimediasysteem met aanraakscherm en airconditioning. Een aantal van de compacte modellen hieronder heeft deze zaken niet standaard, maar kleine auto’s zijn wel steeds beter uitgerust. Alleen al op het gebied van actieve en passieve veiligheid zijn er de laatste jaren belangrijke stappen gezet. Maar ook bijvoorbeeld airconditioning is op bijna alle auto’s standaard. Kijk en vergelijk welke alternatieven hieronder voor jou interessant kunnen zijn. De conclusie kan natuurlijk ook zijn dan je alsnog liever in een Polo rijdt…

1Private lease Citroën C3

De Citroën C3 is het frivole alternatief in dit rijtje. De auto heeft bijvoorbeeld standaard een tweekleurige carrosserie, waarbij het dak in een afwijkende kleur is uitgevoerd. Ook de rest van de uitrusting is behoorlijk compleet, met onder meer airconditioning met automatische klimaatregeling, automatisch grootlicht en een infomediasysteem met 7 inch aanraakscherm. Onder de motorkap van de vijfdeurs C3 ligt een 82 pk sterke benzinemotor. De tarieven van dit model beginnen bij 299 euro per maand.

2Private lease Kia Rio

Vanaf 309 euro per maand stap je in de Kia Rio, een aantrekkelijk alternatief voor de Volkswagen Polo. Standaard zijn onder meer airco en audio, maar voor 20 euro extra kun je upgraden naar de Rio DynamicLine met navigatiesysteem, cruise control en lichtmetalen wielen. De Rio heeft net als de andere modellen in dit lijstje standaard vijf deuren. Ook fijn: al vanaf de basisversie voorziet Kia de Rio van een 100 pk sterke 1.0 T-GDI turbomotor.

3Private lease Nissan Micra

De Nissan Micra is sinds de laatste modelwisseling niet ‘micra’ meer, maar een volwaardig alternatief voor de Polo. Vanaf 283 euro per maand private lease je dit model, dat standaard is voorzien van airconditioning, een audiosysteem met bluetooth-connectie en centrale portiervergrendeling met afstandsbediening. Vanaf de Acenta-uitvoering, die slechts 8 euro per maand meer kost, krijg je een multimediasysteem met touchscreen, cruise control en automatische verlichting. Net als de Rio is de compacte Nissan voorzien van een 100 pk sterke turbomotor.

4Private lease Renault Clio

De gloednieuwe Renault Clio is misschien wel het beste Polo-alternatief. Met aantrekkelijke leasetarieven, veel ruimte, een moderne vormgeving, een 100 pk sterke TCe-turbomotor en een goede uitrusting heeft Renault een mooie aanbieding in huis. Je private leaset de Clio vanaf 293 euro per maand, standaard krijg je onder meer led-koplampen, een audiosysteem en airconditioning. Voor 10 euro meer levert Renault de Zen-uitvoering, met een uitgebreid infomediasysteem dat is voorzien van een 7 inch aanraakscherm en ondersteuning van Apple CarPlay en Android Auto.

5Private lease Seat Ibiza

De goedkoopste private lease aanbieding in deze lijst is de Seat Ibiza. Dit model heeft een aantrekkelijke vanafprijs van 249 euro per maand. Dan krijg je wel een kale basisuitvoering, maar als je geen led-dagrijverlichting, een touchscreen, airconditioning met automatische klimaatregeling en cruise control nodig hebt dan rijd je er lekker voordelig bij. Voor 30 euro meer per maand levert Seat deze voorzieningen wél en dan krijg je ook nog een turbomotor met 95 pk vermogen. De instap-Ibiza moet het doen zonder turbo en 15 pk minder. Voor 279 euro per maand rijd je dus in een behoorlijk complete auto die alsnog goedkoper is dan alle andere modellen in deze lijst. En met de techniek van de Polo, want de Ibiza is nauw verwant aan de populaire Volkswagen.


Alle genoemde private lease-tarieven zijn op basis van 48 maanden en 10.000 kilometer per jaar. Bij sommige modellen is het mogelijk om te kiezen voor een langere looptijd of een nog lager jaarkilometrage, waarmee de prijs verder omlaag gaat.

De prijzen van de genoemde modellen gelden op het moment van schrijven en kunnen op elk moment gewijzigd worden door de importeur. Aan deze lijst kunnen geen rechten ontleend worden.

Zoek zelf een nieuwe auto

Uitgebreid zoeken

Uitgelichte nieuwe auto's