Als een goede wijn rijpt ook een top-GT als de Maserati Spyder met het verstrijken der jaren. De toevoeging Evoluzione bevestigt het vermoeden dat de Italiaanse sportwagenbouwer behoedzaam te werk is gegaan bij het perfectioneren van de Spyder. De veranderingen blijven beperkt tot een licht gewijzigd interieur en een aantal doeltreffende technische aanpassingen.


Aan de buitenkant zul je de Spyder voor modeljaar 2004 niet kunnen herkennen, daar bleef alles bij het oude. Als je het voorrecht hebt om achter het stuur plaats te nemen, zijn er wel een aantal noviteiten zichtbaar. Op de vloer ligt nieuw hoogpolig tapijt, er zijn nieuwe interieurpanelen in donkerrood of grijs, de pookknop is nieuw en de portierpanelen bieden voortaan ook opbergvakken. Het Maserati Info Centre met een 5,8 inch groot kleurenscherm werd verbeterd, evenals de radio-ontvangst door een in de voorruit geïntegreerde antenne. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de nieuwe kledinghaakjes aan de achterkant van de stoelen


Maserati meldt verder dat de carrosseriestijfheid verder is vergroot, hetgeen de wegligging ten goede komt. De optionele Cambiocorsa transmissie kreeg nieuwe schakelsoftware en een automatische heuvelrem, die het wegrijden op een hellende weg vergemakkelijkt. Voor de aandrijving zorgt nog steeds een heerlijke 4,2 liter V8 met 390 pk en 451 Nm aan koppel. Daarmee flits je in 4,9 seconden naar de 100 km/h en is een topsnelheid van 285 km/h haalbaar. Met de elektrisch bedienbare kap naar beneden over de boulevard cruisen kan natuurlijk ook.


De prijs voor dit Italiaanse openluchtspektakel bedraagt 134.600,-.