De kersverse officiële Nederlandse Santana-importeur kan meteen goed nieuws melden. Het modellenprogramma wordt namelijk uitgebreid met een pick-up versie van de PS10.

De Santana PS10, het product van een Engelse vader, een Spaanse moeder en een Italiaanse harttransplantatie, was al leverbaar als personenuitvoering en dichte versie voor goederenvervoer. Die twee zaken worden nu gecombineerd in een tweedeurs pick-up op basis van de PS10 Plus. De Pick-up wordt (vierwiel)aangedreven door een 125 pk sterke 2,8 liter common-rail dieselmotor van Iveco. De PS10 Pick-up heeft een catalogusprijs van 35.960 euro, inclusief BPM en BTW.

“De Pick-up uitvoering van de PS10 is uitermate geschikt voor mensen die geregeld omvangrijke of lastig te vervoeren goederen transporteren”, vertelt directeur René Leeuwenkamp van Santana Motor Nederland. “Door de open laadruimte is in- en uitladen zeer gemakkelijk. Daarnaast is dankzij de uitstekende off-road capaciteiten en de krachtige motor van de PS10 Pick-up geen terrein onbegaanbaar.” Goed nieuws dus voor iedereen die een degelijk werkpaard met een neoklassieke uitstraling zoekt.