Santana, de Spaanse fabrikant van Land Rover-modellen, heeft nu officieel een importeur in Nederland. In minder dan een jaar is Santana Motor Nederland, gevestigd in Purmerend, bijna letterlijk uit de grond gestampt.

Uitbreiding van het bedrijf staat hoog op de agenda. De importeur heeft al een aantal dealers aangesteld, maar wil het distributienetwerk verder uitbreiden. Ook voor het eigen pand zijn reeds grootse plannen. Directeur René Leeuwenkamp: “Naast ons huidige pand wordt momenteel gewerkt aan een ruime, nieuwe showroom in echte ‘outdoor’-sfeer, de ambiance waar Santana zich thuis voelt.”

Santana richt zich uitsluitend op terreinwagens, maar wil binnen dat segment binnenkort wel meer variatie aanbrengen. Momenteel bouwen de Spanjaarden eigenlijk alleen modellen die gemodelleerd zijn naar klassieke Land Rovers, zoals de Santana PS10. Niet verwonerlijk, want oorspronkelijk verzorgde Santana de assemblage van de officiële Land Rover-modellen.

Daarnaast produceert Santana voor het (zeer kritische) Suzuki de modellen Samurai, Vitara en Jimny. Met de bouwkwaliteit van de eigen modellenreeks zit het dus ook wel goed. De Santana PS10 Commercial kost 23.900 euro en de Plus-editie (waar 5 tot 9 personen in passen) is er vanaf 37.900 euro. Daarbij is een tweejarige fabrieksgarantie inbegrepen, tot maximaal 75.000 kilometer.