Santana heeft het groene licht gegeven voor de productie van de PS10 met korte wielbasis. De Spaanse 4×4-specialist toonde op de salon van Genève al een prototype en heeft nu besloten de verkorte terreinwagen definitief aan het gamma toe te voegen.

De tweedeurs Shortline is 39 centimeter korter dan de reguliere PS10, de wielbasis is met 33,5 centimeter gekrompen. In het vooronder ligt een nieuwe drieliter dieselmotor, die net als de 125 pk sterke turbodiesel van de overige modellen afkomstig is van Iveco. Het nieuwe blok heeft een vermogen van 140 pk en een maximumkoppel van 350 Nm.

De Santana PS10 Shortline komt eind dit jaar naar Nederland, waar het de vierdeurs PS10 en de PS10 Pickup komt vergezellen. “Met dit trio beschikken onze dealers over een reeks krachtige 4×4 modellen voor het echte zware werk”, aldus René Leeuwenkamp, directeur van Santana Motor Nederland. In tegenstelling tot veel SUV’s zijn de Santana’s namelijk wel degelijk in staat zware terreinen te doorploegen.

Santana is al sinds 1958 actief als fabrikant van terreinwagens. De Land Rover Defender werd door de Spanjaarden in licentie gebouwd en daarna is het onder eigen merknaam verder gegaan.