Na het succes van de vorig jaar geïntroduceerde Maserati GranSport coupé verschijnt nu het logische vervolg: de Spyder. Een elegante cabriolet met de sportieve eigenschappen die we gewend zijn van de GranSport.

De Maserati GranSport Spyder is uiterlijk uiteraard nauw verwant aan de overdekte versie. De diepe bumperspoiler aan de voorzijde en de geïntegreerde sideskirts geven de GranSport een kenmerkend en sportief voorkomen. Dat wordt verder onderstreept door de 19 inch lichtmetalen velgen die rechtstreeks van de raceauto’s uit het Maserati Trofeo kampioenschap komen.

Ook qua techniek komt de GranSport Spyder op veel punten overeen met de coupé. Onder de motorkap ligt dezelfde 4,2-liter V8 met een maximaal vermogen van 400 pk en maximum koppel van 452 Nm. Het speciale sportuitlaatsysteem zorgt voor een opvallende sound, die goed aansluit op het karakter van de auto. De GranSport Spyder accelereert in 4,95 seconden (let op de twee cijfers achter de komma…) van nul naar honderd en heeft een topsnelheid van 285 km/h. De Maserati GranSport Spyder is in Nederland leverbaar vanaf 151.535 euro.