De Chevrolet HHR komt naar Europa. Dat heeft het hoofdkantoor van het Amerikaans/Koreaanse merk bevestigd. Het markante retromodel is momenteel te zien op AutoRAI 2007.

“Wij zijn bijzonder verheugd met de komst van de Chevrolet HHR,” verklaart Ronald Dubbelman van Chevrolet Nederland. “Na de Chevrolet Camaro vormt de HHR opnieuw een goed voorbeeld van onze capaciteit om modellen vanuit het wereldwijde productgamma van Chevrolet ook snel in Europa te introduceren wanneer die behoefte bestaat. Op AutoRAI 2007 is de belangstelling van consumenten voor de Chevrolet HHR groot gebleken en mede op basis van die positieve reacties verwachten wij op jaarbasis zo’n 300 Chevrolets HHR te kunnen verkopen in Nederland.”

De verkoop zal waarschijnlijk eind dit jaar van start gaan. De prijzen van de Chevrolet HHR zijn nog niet bekend, maar Chevrolet Nederland verwacht een scherpe prijstelling voor de ruime vijfdeurs auto. De HHR is geïnspireerd op de Chevy Suburban uit 1949, vandaar de opvallende koplampunits, uitgebouwde spatschermen en halfronde grille.

De Chevrolet HHR wordt geleverd met een 2,2-liter motor met 149 pk en 210 NM of een 175 pk sterke 2,4-liter met een koppel van 228 Nm. De standaarduitrusting bestaat uit onder meer airconditioning, elektrisch bedienbare ramen, op afstand bedienbare centrale deurvergrendeling, elektrisch bedienbare buitenspiegels en cruise control. Het audiosysteem biedt bovendien de mogelijkheid om een mp3-speler aan te sluiten.