Liefhebbers van grote SUVs kunnen hun hart ophalen. US Carcenter Pietersen haalt de zevenpersoons GMC Acadia naar Nederland.

GMC is een van de merken van het General Motors concern maar heeft geen officiële Nederlandse importeur. Fred Hoogewoning, Cadillac- en Corvette-dealer en specialist in bijzondere Amerikaanse auto’s, ziet desondanks een markt voor de all-American SUV.

In Amerika is alles ‘bigger than life’ en dat geldt ook voor de GMC Acadia. Het is een auto van het formaat joekel en hij is werkelijk afgeladen met opties zoals een head-up display, veel airbags (voor alle drie zitrijen), automatische airco met een apart koelsysteem voor de achterpassagiers, audiosysteem met tien speakers, elektrisch verstelbare alles (inclusief achterklepontgrendeling), 18 inch wielen, bi-xenon lampen, enzovoorts enzovoorts.

Om al die luxe in beweging te krijgen, wordt een 3,6-liter VVT krachtbron toegepast met 275 pk en 340 Nm koppel. Exclusiviteit is gewaarborgd, mede door de vanafprijs van 69.950 euro.