Bij de Oscar uitreiking morgenavond, kleurt de rode loper groen. General Motors (GM), de ABC Network automovite sponsor voor dit evenement, levert filmsterren af met een vloot van 75 ‘brandstofvriendelijke’ auto’s.

De hele week al kunnen celebrities gebruik maken van de GM-SUV’s om Oscar Week evenementen bij te wonen. Zo zijn er van de GMC Yukon een hybride variant en een bio-ethanol (‘FlexFuel E85’) variant beschikbaar. Daarnaast haalt GM de emissievrije waterstofauto Chevrolet Equinox Fuel Cell van stal. Het is nog niet bekend welke filmpersoonlijkheden vanuit de eco auto’s de rode loper zullen betreden.

GM is van plan haar milieuvriendelijke auto’s meer in de spotlights te zetten. Naast de geplande uitdeling van Chevy Equinox Fuel Cells aan celebrities, wil GM ook regisseurs en producenten verschillende milieuvriendelijke auto’s aanbieden voor film- en TV-opnamen.

Overigens kunnen acteurs, regisseurs en andere mensen uit de filmwereld morgenavond nog steeds komen aanzetten met limousines. Bedrijven als Eco-Limo verhuren limousines die rijden op biodiesel of andere, minder vervuilende brandstoffen. Bestellingen zijn binnen van onder andere Leonardo diCaprio en Forest Whitaker.

De 80th Annual Academy Awards, zoals de Oscar uitreikingen officieel heten, vinden plaats in het Kodak Theater te Hollywood, in de nacht van 24 op 25 februari (Nederlandse tijd). Genomineerden zijn onder meer George Clooney, Cate Blanchett en Johnny Depp. ‘No Country for Old Man’ en ‘Juno’ behoren tot de kanshebbende films.