Seat brengt het gamma van de Cordoba terug tot een versie, de Last Edition. Deze uitvoering moet de eer van de Cordoba voorlopig hoog houden want een opvolger is er nog even niet.

De nieuwe Ibiza zal de komende maanden de nodige aandacht opeisen in de Seat-showrooms. Het merk probeert de Cordoba, die nog op de oude Ibiza is gebaseerd, onder de aandacht van de consument te brengen met een aantrekkelijke aanbieding.

De Last Edition is standaard voorzien van volautomatische airco, sportstoelen met speciale bekleding, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, cruise control, mistlampen vóór, elektrisch bedienbare en verwarmbare buitenspiegels en 15 inch lichtmetaal. Het kleurenpalet is teruggebracht tot slechts zes smaken.

Ook qua motoren valt er niet veel te kiezen, alleen of je diesel (1.4 TDI met 80 pk) of benzine (1.4 met 85 pk) wilt. De prijslijst van de Cordoba bestaat voortaan nog maar uit twee regels, de eerste vermeldt 14.895 euro voor de benzine-variant, de tweede de prijs van de diesel: 17.995 euro. De Last Edition staat per direct in de showroom.