Abarth brengt een gelimiteerde serie als eerbetoon aan Ferrari. De 695 Tributo Ferrari heeft een opgepepte 1.4 T-Jet onder de motorkap die maar liefst 180 pk levert.

Abarth komt met de 695 Tributo Ferrari om de familiebanden met het legendarische merk te benadrukken. De auto is gespoten in de kleur Scuderia Red en de 17 inch lichtmetalen wielen zijn geïnspireerd door wielen van Ferrari. Daarachter schuilen 284 mm grote remschijven met Brembo remklauwen.

De 1.4 T-Jet levert 180 pk in de Tributo Ferrari. Abarth hangt in de gelimiteerde versie een Manual Transmission Automated (MTA) versnellingsbak, oftewel: een gerobotiseerde handbak met flippers aan het stuur om te schakelen. Een ‘Record Monza’-uitlaatsysteem zorgt voor inspirerende klanken boven de 3.000 tpm.

In het interieur vinden we een speciale tellerkast, die is geïnspireerd op de meters die Ferrari in z’n modellen gebruikt. De kuipstoelen zijn vervaardigd uit koolstofvezel en met leder bekleed. Op de IAA in Frankfurt is de speciale 500 Abarth te bewonderen. Hoeveel exemplaren het Italiaanse merk gaat bouwen is nog niet bekend en of er exemplaren naar Nederland komen weten we helaas nog niet.