De typenamen voor de nieuwe Lancia-modellen die op de aanstaande autosalon van Genève worden onthuld zijn bekend. De nieuwe grote MPV gaat Grand Voyager heten en de grote luxesedan krijgt de naam Thema. Dat heeft tijdschrift Autovisie opgemaakt uit de mond van Lancia’s verkoopdirecteur Andrea Formica.

Lancia toont op de autosalon van Genève drie nieuwe modellen. Naast de Ypsilon zijn dat twee modellen die voortkomen uit de samensmelting met het merk Chrysler, dat in Europa verdwijnt. De namen van deze twee modellen zijn nu naar buiten gekomen.

De nieuwe Chrysler 300 dient als basis voor de Lancia Thema, die in feite de Thesis opvolgt. Deze sedan maakt op de autosalon van Genève zijn werelddebuut en staat na de zomer bij dealers. In 2013 komt er ook een hybride-variant op de markt.

De Lancia Grand Voyager leent z’n basis van de gelijknamige Chrysler. Deze full-size MPV volgt de Phedra op. De Grand Voyager komt op de markt met een 3.6 V6 benzinemotor en een dieselmotor – welke is nog niet bekend. Net als de Thema staat de Grand Voyager na de zomer bij de dealers.