Kia Venga EV

Kia brengt in 2013 een elektrisch aangedreven Venga op de markt. Voorafgaand aan de marktintroductie stuurt het merk een testvloot van tweeduizend exemplaren de weg op.

Kia brengt volgens verschillende media in 2013 een elektrisch aangedreven Venga op de markt in Europa. Het Koreanse merk wil voordat het model op de markt komt een uitgebreide praktijktest uitvoeren met tweeduizend testexemplaren.

Kia liet op de autosalon van Genève vorig jaar de Venga EV Concept zien. Die auto zal in nagenoeg ongewijzigde vorm op de markt komen, al heeft het productiemodel waarschijnlijk wel iets andere specificaties. De EV Concept heeft een 80 kW/108 pk sterke elektromotor aan boord met een koppel van 280 Nm.

Kia zet in op lithium-ion polymeer accu’s. Dit type combineert volgens Kia alle goede eigenschappen van lithium-ion en lithium-polymeer batterijen. De actieradius van de auto is 180 kilometer en de laadtijd zo’n zes uur. De prestaties van de Venga EV zijn prima in orde: van 0 naar 100 km/u in 11,8 seconden en een topsnelheid van 140 km/u.